• Visit Rebornbuddy
  • 10-50 Revised Questing Profiles

    Discussion in 'Buddy Wing Profiles' started by Cryogenesis, Nov 12, 2013.

    1. droidman

      droidman New Member

      Joined:
      Jul 6, 2015
      Messages:
      2
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Bot crashes the game when taking taxi/elevator. Any fix?!?!
       
    2. Cryogenesis

      Cryogenesis Moderator Moderator

      Joined:
      Jul 13, 2010
      Messages:
      2,128
      Likes Received:
      13
      Trophy Points:
      38
      It's core not profile. I cant fix This.
      Also dont post This issue multiple times...
       
    3. gniegsch

      gniegsch New Member

      Joined:
      Dec 15, 2010
      Messages:
      75
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      hi,
      i'm trying out the class questing only for light side republic k+c as i'm running a sage.
      when loading taris profile i get:

      Failed to load profile: The 'Questing' start tag on line 946 position 3 does not match the end tag of 'If'. Line 1254, position 5.
      The 'Questing' start tag on line 946 position 3 does not match the end tag of 'If'. Line 1254, position 5.


      i then out commented the </if> on line 1254 as it was standing alone without a start to the if statement, after i got the below error.

      Failed to load profile: The 'Questing' start tag on line 946 position 3 does not match the end tag of 'If'. Line 1445, position 5.
      The 'Questing' start tag on line 946 position 3 does not match the end tag of 'If'. Line 1445, position 5.


      the second error was exactly the same, and end to an if statement without a start. I've out commented both and will now try out the profile.
      I will report back if the profile runs or not with this change. (so far it atleast load and starts :)
       
    4. Cryogenesis

      Cryogenesis Moderator Moderator

      Joined:
      Jul 13, 2010
      Messages:
      2,128
      Likes Received:
      13
      Trophy Points:
      38
      I would have suggested the same :)
      Althow one sidenote, if you restart the profile, it will walk to all those moveto's.
      If so comment these out and continue :)
       
    5. gniegsch

      gniegsch New Member

      Joined:
      Dec 15, 2010
      Messages:
      75
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      I kinda found out the same. so i deleted all the goto QT and i think both the </if> was actually correlating to these parts.
      so far after this it seems to be running okay again.

      I decided to delete them instead of outcomment as they aren't really needed anymore, you get the QT as soon as you "explore" the area and the speeders you get when the game thinks your level has reached a point where the area is either lower than your level or corresponding to it.

      /edit:
      it had a few troublesome places, but it seems more like mesh errors than profile. thanks for the great work with the profiles :)

      /edit 2:
      The class questing profile for tattoine, you need to delete line 1097 as it's a standalone </if> :)
       
      Last edited: Jul 21, 2015
    6. BishopXray

      BishopXray Member

      Joined:
      Apr 4, 2015
      Messages:
      87
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      6
      Is it possible to not grind as many mobs? I am sure there are others who are benefiting from the 12X XP and it seems that the grinding right now is slowing the process down? I understand if this isn't possible. This is literally my very first day with the tool and I haven't found any posts related.

      Thank you
       
    7. Cryogenesis

      Cryogenesis Moderator Moderator

      Joined:
      Jul 13, 2010
      Messages:
      2,128
      Likes Received:
      13
      Trophy Points:
      38
      Nea not at This moment. We need nocombat tags to enhance this, but that's up to aevitas to implement in the core.
      Untill that time, its the long way :(
       
    8. Bighurt23

      Bighurt23 New Member

      Joined:
      Nov 10, 2012
      Messages:
      20
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Can't get the profiles to work. Will attack but never moves.. Anyway we can get these profiles updated? Republic Jedi..
       
    9. Cryogenesis

      Cryogenesis Moderator Moderator

      Joined:
      Jul 13, 2010
      Messages:
      2,128
      Likes Received:
      13
      Trophy Points:
      38
      BW needs an update. After that check again, profile should run then.
       
    10. celmaisef

      celmaisef Member

      Joined:
      Dec 5, 2011
      Messages:
      84
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      8
      I've tried your profiles as a Jedi Knight ( only class quests because I had the x12 buff)
      on 1st planet, it doesnt move almost at all, sometimes it tries to move but it stops after 5 seconds or so. So I leveled manually.
      When I got to the 2nd planet I was shocked, the bot worked really well, up to a point, close to finishing the class story line it got stuck. I had to stop it. When I started it again, it didnt know on what part of the quest it was, because it kept running towards different areas, where I had no quests at that time.
      I leveled manually again till i finished the class quests on that planet and moved to the next: Ord Mantell
      As soon as I got there tried to start the bot with your profile [R - Light] 17 Ord Mantell [C] , but again the bot didnt move at all, it just stood still. Tried to move it several times to see if eventually it will start, but no, it didnt.
      Is this a fault in the profiles or its simply the BW bot that is messing around?
       
    11. Cryogenesis

      Cryogenesis Moderator Moderator

      Joined:
      Jul 13, 2010
      Messages:
      2,128
      Likes Received:
      13
      Trophy Points:
      38
      Well partially.
      First off some folks still encounter issues with the bot not walking.
      If you provide logs i can check out what is happening.
      The profiles are written in a way, to run from start to finish in one go. The later profiles have a bit more code behind it to know where it is.
      Sadly i cant code all of that in as that is more coding and the options beyond calculation. The planets that are affected with this issue are planets where you need transport between zones like Nar shaddaa.
      Also there is this issue with transport and such, so...

      For best support, drop a logfile and well see
       
    12. Lastmango

      Lastmango Member Legendary

      Joined:
      Nov 25, 2014
      Messages:
      173
      Likes Received:
      5
      Trophy Points:
      18
      I've started using these for leveling new characters. Overall they work really well though require a bit of tweaking.

      Here's what I've noticed:

      The Default routines are really wonky at early levels and affect gameplay A LOT. The Consulor and Knight routines specifically. I'd recommend getting to at least Coruscant before attempting to level using the bot. Even at level 12 I had to modify the default combat routines in order for the the questing bot to work without lagging itself into a corner or not fighting/walking.

      after that Cryo's profile worked well with two noted exceptions:
      1. I had to Remove class bonus missions from the profile. They're ordered in such a way that the quest bot is looking for it BEFORE it appears (i.e. before you get to your phase) and that somehow causes the bot to stop. I just went through the profiles and removed all references to bonus tasks. With the 12xp right now that isn't an issue but it will be in a day or so.

      2. The transportation on Coruscant (or any non-walkable planet) is tough. The bot crashes my game on occasion when trying to use a taxi. If you get dropped out you either have to go back to the first transport you used or complete your current quest manually. Otherwise you'll find your guy running flat into a wall trying to get to the Jedi Temple elevator while inside of Justicar Territory (example.

      but short of that these profiles work well. It just takes a bit of knowledge in how the Buddy Bot works to tweak profiles and given I've come from years of botting WoW it's fairly straightforward.

      Cryo if want I can hand you some edited profiles that fix the whole Bonus/transport issue. I was really waiting to see what was going to happen after the 4.0 patch drop before actually committing/pushing out any edits.


      -LastMango
       
    13. Cryogenesis

      Cryogenesis Moderator Moderator

      Joined:
      Jul 13, 2010
      Messages:
      2,128
      Likes Received:
      13
      Trophy Points:
      38
      Why i did bonus before main, is if you are not on 12x XP this gives some extra XP, which is good.
      We want to do this BEFORE the quest is completed at the end of that class instance.
      But its weird that the bots craps out on these quests. I did changed that setup in later profiles a bit, to have a moveto to the first pack we need to kill and then look at the bonus.

      Im interested to see the code you used for transport. This is actually an issue between the game and BW, so not profile issue (unless you have a solution profilewise).

      Well have to see what patch 4.0 does today, so we can check what needs to be altered.
       
    14. celmaisef

      celmaisef Member

      Joined:
      Dec 5, 2011
      Messages:
      84
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      8
      Uploaded log. It doesnt even want to start the profile because there is an error in it.
      This is for 1st quest on Taris, The architect of Anihilation

      Code:
      2015-10-20 08:09:52,285 [1] INFO  Log - Starting Buddy Wing v1.0.1239.750
      2015-10-20 08:09:55,814 [5] INFO  Log - Logging in...
      2015-10-20 08:09:55,989 [5] INFO  Log - T: 5247495272385653564 H: 3343105728
      2015-10-20 08:09:55,991 [5] INFO  Log - Login Success!
      2015-10-20 08:09:57,069 [7] INFO  Log - First CPU: Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU @ 3.50GHz
      2015-10-20 08:09:57,070 [7] INFO  Log - OS Version: Windows NT 6.1.7601 Service Pack 1
      2015-10-20 08:09:57,070 [7] INFO  Log - App Path: M:\bw2\Buddywing.exe
      2015-10-20 08:10:02,515 [7] INFO  Log - User is a Knight
      2015-10-20 08:10:03,201 [7] INFO  Log - Advanced Class: Guardian / Discipline: Vigilance
      2015-10-20 08:10:03,201 [7] INFO  Log - Routine Path: Routines
      2015-10-20 08:10:04,113 [7] INFO  Log - Medpac  Created!
      2015-10-20 08:10:04,132 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Level: 20
      2015-10-20 08:10:04,133 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Class: Knight
      2015-10-20 08:10:04,134 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Advanced Class: Guardian
      2015-10-20 08:10:04,152 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Discipline: Vigilance
      2015-10-20 08:10:04,178 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] [Hot Key][F7] Toggle AOE
      2015-10-20 08:10:04,178 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] [Hot Key][F8] Load UI
      2015-10-20 08:10:04,178 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] [Hot Key][F12] Set Tank
      2015-10-20 08:10:04,179 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Rotation Selected : Guardian Vigilance
      2015-10-20 08:10:04,210 [7] INFO  Log - Chose DefaultCombat as your combat routine.
      2015-10-20 08:10:04,211 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Level: 20
      2015-10-20 08:10:04,211 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Class: Knight
      2015-10-20 08:10:04,212 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Advanced Class: Guardian
      2015-10-20 08:10:04,229 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Discipline: Vigilance
      2015-10-20 08:10:04,246 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] [Hot Key][F7] Toggle AOE
      2015-10-20 08:10:04,247 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] [Hot Key][F8] Load UI
      2015-10-20 08:10:04,247 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] [Hot Key][F12] Set Tank
      2015-10-20 08:10:04,247 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Rotation Selected : Guardian Vigilance
      2015-10-20 08:10:05,087 [7] INFO  Log - BuddyMonitor has started up successfully.
      2015-10-20 08:10:05,088 [7] INFO  Log - [BuddyMonitor] You have enabled BuddyMonitor but haven't entered your API key or your identifier yet! Open the configuration, set the values and restart BuddyWing.
      2015-10-20 08:10:05,089 [7] INFO  Log - There are 2 plugins.
      2015-10-20 08:10:05,093 [7] ERROR Log - Failed to load profile: 
      System.Xml.XmlException: The 'Questing' start tag on line 946 position 3 does not match the end tag of 'If'. Line 1254, position 5.
         at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e)
         at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(String res, String[] args)
         at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ThrowTagMismatch(NodeData startTag)
         at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseEndElement()
         at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseElementContent()
         at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Read()
         at System.Xml.Linq.XContainer.ReadContentFrom(XmlReader r, LoadOptions o)
         at System.Xml.Linq.XElement.ReadElementFrom(XmlReader r, LoadOptions o)
         at System.Xml.Linq.XElement.Load(XmlReader reader, LoadOptions options)
         at System.Xml.Linq.XElement.Load(String uri, LoadOptions options)
         at Buddy.CommonBot.Profile.Profile.Load(String path)
         at Buddy.CommonBot.ProfileManager.Load(String profilePath)
      2015-10-20 08:10:05,100 [1] INFO  Log - Sell quality set to Premium.
      2015-10-20 08:10:05,103 [7] INFO  Log - Buddy Wing: The Old Robot is ready!
      2015-10-20 08:10:07,683 [1] ERROR Log - Failed to load profile: 
      System.Xml.XmlException: The 'Questing' start tag on line 946 position 3 does not match the end tag of 'If'. Line 1254, position 5.
         at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e)
         at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(String res, String[] args)
         at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ThrowTagMismatch(NodeData startTag)
         at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseEndElement()
         at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseElementContent()
         at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Read()
         at System.Xml.Linq.XContainer.ReadContentFrom(XmlReader r, LoadOptions o)
         at System.Xml.Linq.XElement.ReadElementFrom(XmlReader r, LoadOptions o)
         at System.Xml.Linq.XElement.Load(XmlReader reader, LoadOptions options)
         at System.Xml.Linq.XElement.Load(String uri, LoadOptions options)
         at Buddy.CommonBot.Profile.Profile.Load(String path)
         at Buddy.CommonBot.ProfileManager.Load(String profilePath)
      2015-10-20 08:10:10,391 [1] ERROR Log - System.Exception: There is no profile loaded. Please load a profile before starting the bot.
         at Buddy.CommonBot.BotMain.Start()
         at Buddywing.MainWindow.?????????????????????????????????????????(Object , RoutedEventArgs )
       
      Last edited by a moderator: Oct 20, 2015
    15. Lastmango

      Lastmango Member Legendary

      Joined:
      Nov 25, 2014
      Messages:
      173
      Likes Received:
      5
      Trophy Points:
      18
      Sorry -- It is profile-wise for the transport. A hell of a lot of positional checks. :/

      This is an example of some of the code that stopped me last night and my take on what's happening w/the engine.

      Bonus Stuff:
      Code:
      <If Condition="((HasQuest(0xE000D7724FAE1B50)) and (not IsBranchStepComplete(0xE000D7724FAE1B50, 1, 3)))">
      	<!-- Street Sweeping (Bonus) -->
      	<If Condition="(not IsQuestComplete(0xE0008A0353510353))">
      		<Grind GrindRef="Street Sweeping (Bonus)" While="(not IsQuestComplete(0xE0008A0353510353))" />
      	</If>
      </If>
      From what I could tell the engine couldn't work with the IsQuestComplete(0xE0008A0353510353)). It didn't even log anything; just stopped right there. No movement however the bot didn't die; it was keeping my buffs up while I was looking into the issue.

      So to Correct this I basically added a <MoveTo> in the profile so it enters the phase instance that triggers the bonus quest to appear in the quest tracker and that seemed to do the trick. I didn't go back and check to see if this was perhaps an error in the Street Sweeping grindarea tag; once I got to the POI location and had updated the profile my character was half way through the bonus. I reset, QT'd back, and started again and it worked -- but I moved on rather than pushing another char through.


      the other total stoppage last night was on Taris. It's not just some of the bonus calls in the early profiles but some lag coming from the bot engine when it gets to something like this:

      Code:
      <While Condition=YouHaveAQuest and not IsStepComplete(Q,S)>
           <MoveTo or Interact with something that's NOT close to where you are... i.e. you have to walk more than a step or two>
      </While>
      The lag caused from the bot engine trying to check condition wrapped around a long term action like this is enough to make it look like he's not moving. Sometimes the character stands there; others he takes a step, stops for a second, steps again, etc. etc.

      RL Example that stops the bot:
      Code:
      <While Condition="((HasQuest(0xE0005896427A1928)) and (not IsTaskComplete(0xE0005896427A1928, 4, 1)))">
      	<UseObject QuestId="0xE0005896427A1928" Name="Western Passage" BranchId="1" StepId="4" TaskId="1" Radius="20" WaitTime="5" X="-224.0442" Y="-18.864" Z="111.434" />
      </While>
      Example that worked for me:
      Code:
      <If Condition="((HasQuest(0xE0005896427A1928)) and (not IsStepComplete(0xE0005896427A1928, 4)))">
      		  <If Condition="((HasQuest(0xE0005896427A1928)) and (not IsTaskComplete(0xE0005896427A1928, 4, 0)))">
      		  	<MoveTo QuestId="0xE0005896427A1928" Name="Eastern Passage" X="-214.9105" Y="-18.864" Z="111.4418" />
      		  	<While Condition="((HasQuest(0xE0005896427A1928)) and (not IsTaskComplete(0xE0005896427A1928, 4, 0)))">
      				<UseObject QuestId="0xE0005896427A1928" Name="Eastern Passage" BranchId="1" StepId="4" TaskId="0" Radius="20" WaitTime="5" X="-214.9105" Y="-18.864" Z="111.4418" />
      		  	</While>
      		  </If>
      		 </If>;
      
      Total PITA because it should work in the original statement. But when BW starts to lag it does crazy ass stuff and there's no telling whether or not this was just my instance of BW leaking badly at this point or whether it's a systemic issue.
       
      Last edited: Oct 20, 2015
    16. Lastmango

      Lastmango Member Legendary

      Joined:
      Nov 25, 2014
      Messages:
      173
      Likes Received:
      5
      Trophy Points:
      18
      You see the reference to the mismatched <IF> report on line 1254?

      Just pull up that profile and remove lines 1248-1254. The profile is missing an opening <IF> tag. The only thing that section does is hit a Lore object and touch a QT bind point. If I recall correctly I had to do this three times in that profile last night. So the next time you load it you'll get another message about a mismatched <IF> tag on line XXXX. goto line XXXX and you'll see the same exact stuff you just removed from 1248-1254. It's more Lore and QT stuff. just kill that as well.
       
    17. Cryogenesis

      Cryogenesis Moderator Moderator

      Joined:
      Jul 13, 2010
      Messages:
      2,128
      Likes Received:
      13
      Trophy Points:
      38
      Thanks for the feedback, but this was never an issue pre 3.2. Tested this with several chars and no lag.
      For transport i thought you where hinting at the code TRANSPORT, like use elevator or taxi.
      Like mentioned somewhere i give no guarantee that the 12xXP works. It was just a crude rip from the Original files to give something the community could work with.
      Also its way faster to do it by hand and not by bot.

      For the code you posted:
      Code:
      <If Condition="((HasQuest(0xE0005896427A1928)) and (not IsStepComplete(0xE0005896427A1928, 4)))">
      		  <If Condition="((HasQuest(0xE0005896427A1928)) and (not IsTaskComplete(0xE0005896427A1928, 4, 0)))">
      		  	<MoveTo QuestId="0xE0005896427A1928" Name="Eastern Passage" X="-214.9105" Y="-18.864" Z="111.4418" />
      		  	<While Condition="((HasQuest(0xE0005896427A1928)) and (not IsTaskComplete(0xE0005896427A1928, 4, 0)))">
      				<UseObject QuestId="0xE0005896427A1928" Name="Eastern Passage" BranchId="1" StepId="4" TaskId="0" Radius="20" WaitTime="5" X="-214.9105" Y="-18.864" Z="111.4418" />
      		  	</While>
      		  </If>
      		 </If>;
      
      Did you test if this worked also?
      Code:
      <If Condition="((HasQuest(0xE0005896427A1928)) and (not IsStepComplete(0xE0005896427A1928, 4)))">
      		  <If Condition="((HasQuest(0xE0005896427A1928)) and (not IsTaskComplete(0xE0005896427A1928, 4, 0)))">
      		  	<MoveTo QuestId="0xE0005896427A1928" Name="Eastern Passage" X="-214.9105" Y="-18.864" Z="111.4418" />
      			<UseObject QuestId="0xE0005896427A1928" Name="Eastern Passage" BranchId="1" StepId="4" TaskId="0" Radius="20" WaitTime="5" X="-214.9105" Y="-18.864" Z="111.4418" />
      		  </If>
      		 </If>;
      
      The whole WHILE statement, shouldnt be an issue as you are already there and still in the same check as the moveto.
      Moveto will ALWAYS be triggered before we use UseObject.
       
    18. celmaisef

      celmaisef Member

      Joined:
      Dec 5, 2011
      Messages:
      84
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      8
      Ok, I will try this after I finish downloading the patch. Thank you
       
    19. Lastmango

      Lastmango Member Legendary

      Joined:
      Nov 25, 2014
      Messages:
      173
      Likes Received:
      5
      Trophy Points:
      18
      No, I didn't simplify it down. Once It worked without issue I moved on. I think the original <While>, which is in your profile, might be there because it's a fairly lengthy wait while the character meditates on the object. I could be that the wait time was too long back when the profile was first written. Who knows; I've only been using BW since 3.2. But in theory the <UseObject> Should have been sufficient by itself -- so there's probably a valid reason why you wrapped in a while loop.

      I really just ran out of time before the servers went offline last night. I was more worried about utilizing the 12x on a few separate accounts so I just patched until it worked.

      again; it's really all academic now. But whenever we get a BW patch for 4.0 I'm happy to go back and re-run several characters through.
       
    20. elmk1128

      elmk1128 New Member

      Joined:
      Nov 29, 2014
      Messages:
      10
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      3
      You mentioned "CataclysmX's Revised profiles" for Empire characters but I wasn't able to find it anywhere. Can you please direct me to where I might find it or any other Empire based leveling profiles? Thanks in advance for your help.
       

    Share This Page