• Visit Rebornbuddy
  • [Chocobot] Chocobo Racing and MGP Farmer

    Discussion in 'Plugins' started by kagamihiiragi17, Apr 1, 2015.

    1. Darkevil123

      Darkevil123 New Member

      Joined:
      Jul 6, 2014
      Messages:
      51
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Is there a way to get a better stamina management because using this I finish most race with over 20% stamina left...
       
    2. Velai

      Velai New Member

      Joined:
      Jun 11, 2014
      Messages:
      17
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Does this work at the moment guys and girls?

      Thanks in advance!
       
    3. Kaiser Macc

      Kaiser Macc New Member

      Joined:
      May 31, 2015
      Messages:
      26
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      I think the original bot works, but it far from perfect. a lot of the Community had put out updates that fine tuned it but currently they dont work
       
    4. Velai

      Velai New Member

      Joined:
      Jun 11, 2014
      Messages:
      17
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Okay! Thanks for the reply, I'll give it a shot when I get home to see how it runs! Hopefully someone can update it in the future :D
       
    5. integriti

      integriti New Member

      Joined:
      Jul 29, 2015
      Messages:
      4
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      I checked the differences between the original release and the community updates, and re-applied the changes made by Mrydeen to work with the current 3.x client.

      It works quite well. I left it running for ages and consistently placed within the top 4, with only around 2% of races placing at last place for whatever reason. ymmv.
       

      Attached Files:

    6. Houki

      Houki Member

      Joined:
      Aug 7, 2015
      Messages:
      72
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      6
      How many MGP per hour could you reasonably get with this?
       
    7. Djdave

      Djdave New Member

      Joined:
      Feb 22, 2015
      Messages:
      166
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      Thanks. I tried it out whats your chocobo's stats? I always come in from last or 6th with that file. Its because I always run out of stamina about 3/4 of the way round the track.

      I tried changing the public int SprintDuration = 6000; from 8000 to 6000 but it still runs out around the same. Any idea?
       
    8. integriti

      integriti New Member

      Joined:
      Jul 29, 2015
      Messages:
      4
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Hmm... 6000 should be fine at low ranks, I remember I always finished with at least some stamina at that setting. Did you restart RB after you changed the duration? RB recompiles the source files on launch if I understand it correctly.

      As for stats, I've only fed my chocobo 2 Grade 2 Stamina food, the rest of the stats coming from natural rank up growth. I did place quite low for a while until my chocobo's stats were decent enough for me to bump up the sprint duration and thus start to place better.

      It depends on how you're placing. I started off pretty slow as I was low ranked, but at this point (around rank 30), I'm probably making around 2000 MGP an hour.
       
    9. Yvonn

      Yvonn New Member

      Joined:
      Sep 19, 2014
      Messages:
      13
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      is it possible to use mesh for the chob race?
      so we can actually setting our own route.
       
    10. integriti

      integriti New Member

      Joined:
      Jul 29, 2015
      Messages:
      4
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Nope.

      I've modified the botbase settings to enable changing of the sprint duration and sprint 'break' (the resting time between sprints).

      I watch a few races and tweak the duration/break until the chocobo can reliably run out of stamina around the end of the race (minus all external factors like buffs and debuffs). I leave it going all day, once in a while I would watch a few races and rejig the numbers according to the race difficulty and natural stat growth. 3 days of this, and I now have a G5 chocobo.
       

      Attached Files:

      Last edited: Aug 15, 2015
    11. MiraiKuma

      MiraiKuma New Member

      Joined:
      Aug 2, 2015
      Messages:
      15
      Likes Received:
      5
      Trophy Points:
      3
      Thank you integriti.
       
    12. integriti

      integriti New Member

      Joined:
      Jul 29, 2015
      Messages:
      4
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      After actually testing what I released, it looks like even when you change the duration via the settings form, you still need to restart RB in order for the new value to actually get used. I find it odd since when I output to log the SprintDuration/SprintBreak right before the actual Sleep() call, it shows the correct new value in the log, but the Sleep() call continues to use the value it was on RB launch. Haven't really had the time to investigate, since I don't change my values any more (finally maxed a Chocobo that conistently gets 150-200 MGP per run), so if anyone wants to have a go at it, be my guest!
       
    13. soschronotek

      soschronotek New Member

      Joined:
      Jul 10, 2015
      Messages:
      27
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      sooo I'm trying to use this, read all the threads.grabbed newest copies of stuff people have posted but I still either get last place or do not finish, and always 100 percent stamina left over....soooo what do I need to fix?


      edit...ok I went to botbase and checked the send run key..seems to be helping but only if I keep the game window on top

      edit 2...so with the send run key, I now get 7th place pretty consistently, sometimes 6...any way to push for higher?
       
      Last edited: Aug 17, 2015
    14. Yvonn

      Yvonn New Member

      Joined:
      Sep 19, 2014
      Messages:
      13
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      I found the newest botbase is stucked in race result. It's taking about 7-8second for exiting the race.
       
    15. pookabunny

      pookabunny New Member

      Joined:
      Sep 23, 2015
      Messages:
      27
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      3
      This works great. I'm gonna look thru the thread to make it so i dont get last place everytime.
       
    16. Marth

      Marth Member

      Joined:
      Dec 9, 2013
      Messages:
      39
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      6
      PHP:
      I've been trying the more recently posted botbase but it's still not pushing W during the race itself.
       
    17. tishat

      tishat Member

      Joined:
      May 29, 2015
      Messages:
      735
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      18
      Should work fine provided that you have the "send keys thing" tickbox ticked and saved, and have the ffxiv window in focus
       
    18. ViviXIII

      ViviXIII New Member

      Joined:
      Sep 28, 2015
      Messages:
      40
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Being completely useless at this kind of thing, can anyone write out a short method for installing and getting this bot to work?

      If it's not too much trouble.
       
    19. Kazza2003

      Kazza2003 New Member

      Joined:
      Apr 10, 2015
      Messages:
      3
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      How can I change the settings/.cs file so it doesn't activate any chocobo skills?
       
    20. Houki

      Houki Member

      Joined:
      Aug 7, 2015
      Messages:
      72
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      6
      What sort of MGP/hr do people usually get with this? Does it still work?
       

    Share This Page