• Visit Rebornbuddy
  • Default Combat Discussion

    Discussion in 'Combat Routines' started by Ama, Jan 5, 2015.

    1. Cryogenesis

      Cryogenesis Moderator Moderator

      Joined:
      Jul 13, 2010
      Messages:
      2,128
      Likes Received:
      13
      Trophy Points:
      38
      Do You set cores and affinity? I really don't have this problem.
       
    2. herr_dzhon

      herr_dzhon Member

      Joined:
      Jan 15, 2010
      Messages:
      207
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      16
      my i7-3770 16gb ram +7790card made 60 FPS while fighted before new addon till 55lvl.. now on any PC: over 25 configurations i have low fps.. its 15-25(on srtong PCs) commond :/

      p.s. if anyone may to open eyes on 60 fps - would be very thenkfull
       
    3. Day7

      Day7 Member

      Joined:
      Dec 14, 2014
      Messages:
      175
      Likes Received:
      2
      Trophy Points:
      18
      What is this and how do I do it
       
    4. alltrueist

      alltrueist Active Member

      Joined:
      Dec 10, 2012
      Messages:
      1,424
      Likes Received:
      16
      Trophy Points:
      38
      did. you. set. affinities?
       
    5. alltrueist

      alltrueist Active Member

      Joined:
      Dec 10, 2012
      Messages:
      1,424
      Likes Received:
      16
      Trophy Points:
      38
    6. demonikcarebear

      demonikcarebear Member

      Joined:
      Aug 28, 2012
      Messages:
      69
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      6
    7. alltrueist

      alltrueist Active Member

      Joined:
      Dec 10, 2012
      Messages:
      1,424
      Likes Received:
      16
      Trophy Points:
      38
      When you set your Priorities, the next option below that is Set Affinities. Make sure that SWTOR is on one and the bot is another. I have a Quad Core, so I give SWTOR cores 0, 1, 2, and Buddywing core 3.
       
    8. demonikcarebear

      demonikcarebear Member

      Joined:
      Aug 28, 2012
      Messages:
      69
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      6
      Played around with it, it doesn't help :/

      I have 12, I tried 6/6 I tried 0 1 2/3
      :'[

      As soon as I enter combat and the bot has a target it goes to 15 20fps, if I drop the target its back to 60
       
    9. alltrueist

      alltrueist Active Member

      Joined:
      Dec 10, 2012
      Messages:
      1,424
      Likes Received:
      16
      Trophy Points:
      38
      Are you running both processes in Administrator mode?
       
    10. strepie

      strepie New Member

      Joined:
      Jun 11, 2012
      Messages:
      290
      Likes Received:
      2
      Trophy Points:
      0
      You know I really take my hat off to Alltrueist for taking the time to try and help. Why don't you at least paste a copy of your logfile so he can see what the heck is going on. What OS are you running, what profile, what combat routine etc etc. That will help the kind folk around here to be able to help you and remove the frustration element for the rest of us that wonders how the heck can you expect help with a "it doesn't work - it sucks balls" and whatever else vague descriptions is posted here.
      Just a suggestion...
      In short - Default works GREAT. It does not cause any lag or have low hanging fruit or whatever ballsy thing you might have in mind. The issue you are having can more than likely be easily resolved *IF* you post yoru log or even take the time describing your software environment.
       
    11. Cryogenesis

      Cryogenesis Moderator Moderator

      Joined:
      Jul 13, 2010
      Messages:
      2,128
      Likes Received:
      13
      Trophy Points:
      38
      I'm running an i7 3770k non overclock with a very old GTX570 2,5gb and everything runs peachy.
      No lag no nothing.
      -set administrator?
      -set cores
      -set affinity
      -delete all plugins
      -are you running on ssd? Maybe there is a problem? For instance the Samsung 840 evos have a lag issue.
      -maybe mem issues?
       
    12. Teo

      Teo Member

      Joined:
      Oct 6, 2012
      Messages:
      35
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      8
      I had the same issues with demonikcarebear and tried to fix them as instructed but no luck so far.

      Machine specs:
      i7 2600.
      16GB ram
      Nvidia GTX 680 2GB

      SWTOR graphics set to windowed - very high preset on 1920x1080 (pure works with zero slowdown on it)

      SWTOR main/big process to Above Normal on cores 0,1,2,3
      SWTOR 2nd process to Above Normal on cores 4,5
      BuddyWing to bellow normal on 6,7

      Removed plugins folder

      Both SWTOR and BuddyWing run as Administrator.

      Using the no movement / combat only profile.

      Log:
      Code:
      2015-08-05 16:36:51,815 [7] INFO  Log - Chose DefaultCombat as your combat routine.
      2015-08-05 16:36:51,816 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Level: 20
      2015-08-05 16:36:51,817 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Class: Warrior
      2015-08-05 16:36:51,819 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Advanced Class: Marauder
      2015-08-05 16:36:51,874 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Discipline: Carnage
      2015-08-05 16:36:51,937 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] [Hot Key][F7] Toggle AOE
      2015-08-05 16:36:51,938 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] [Hot Key][F8] Load UI
      2015-08-05 16:36:51,939 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] [Hot Key][F12] Set Tank
      2015-08-05 16:36:51,940 [7] INFO  Log - [DefaultCombat] Rotation Selected : Marauder Carnage
      2015-08-05 16:36:52,020 [7] INFO  Log - There are 0 plugins.
      2015-08-05 16:36:52,034 [1] INFO  Log - Sell quality set to Premium.
      2015-08-05 16:36:52,042 [7] INFO  Log - Buddy Wing: The Old Robot is ready!
      2015-08-05 16:37:30,529 [1] INFO  Log - Current bot set to Combat Bot
      2015-08-05 16:37:30,533 [1] INFO  Log - Loaded profile 
      2015-08-05 16:37:32,656 [1] INFO  Log - Forcing profile reload. -- Temporary fix for behavior cache issues during start/stop.
      2015-08-05 16:37:33,048 [1] INFO  Log - Current bot set to Combat Bot
      2015-08-05 16:37:33,051 [1] INFO  Log - Loaded profile 
      2015-08-05 16:37:48,887 [Main Bot Thread] INFO  Log - [DefaultCombat] >> Casting <<   Battering Assault
      2015-08-05 16:37:50,532 [Main Bot Thread] INFO  Log - [DefaultCombat] >> Casting <<   Assault
      2015-08-05 16:37:52,058 [Main Bot Thread] INFO  Log - [DefaultCombat] >> Casting <<   Assault
      2015-08-05 16:37:53,171 [Main Bot Thread] INFO  Log - [DefaultCombat] >> Casting <<   Cloak of Pain
      2015-08-05 16:37:53,267 [Main Bot Thread] INFO  Log - [DefaultCombat] >> Casting <<   Cloak of Pain
      2015-08-05 16:37:53,389 [Main Bot Thread] INFO  Log - [DefaultCombat] >> Casting <<   Cloak of Pain
      2015-08-05 16:37:53,623 [Main Bot Thread] INFO  Log - [DefaultCombat] >> Casting <<   Assault
      2015-08-05 16:38:12,776 [Main Bot Thread] INFO  Log - [DefaultCombat] >> Casting <<   Assault
      2015-08-05 16:38:14,569 [Main Bot Thread] INFO  Log - [DefaultCombat] >> Casting <<   Unleash
      2015-08-05 16:38:14,658 [Main Bot Thread] INFO  Log - [DefaultCombat] >> Casting <<   Unleash
      2015-08-05 16:38:41,230 [1] INFO  Log - Reason: 
      2015-08-05 16:38:41,256 [Main Bot Thread] INFO  Log - Bot Thread Ended. Was this requested?
      In addition but probably not related, the character stood still at the end using no abilities and I had to end the fight manually (lvl 20 with all available abilities purchased and no changes to the 721 rotation).

      A note, with the exact same configuration as above but using Pure instead of Default, I get no slowdown (even after copying the rotation from Default to Pure and making the necessary changes).
       
    13. Cryogenesis

      Cryogenesis Moderator Moderator

      Joined:
      Jul 13, 2010
      Messages:
      2,128
      Likes Received:
      13
      Trophy Points:
      38
      Lvl 20? Duh then you miss way to much spells.
      The routine has nothing for you except some default spells it has coded in.
      If I got some time tomorrow ill try to post you a better leveling routine for marauder.
       
    14. Teo

      Teo Member

      Joined:
      Oct 6, 2012
      Messages:
      35
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      8
      I appreciate the help.

      Would still like any tips on what I might have missed (configuration wise) that makes Pure (and Joe's) work with no lag, while with Default I can actually count the frames on screen.
       
    15. Cryogenesis

      Cryogenesis Moderator Moderator

      Joined:
      Jul 13, 2010
      Messages:
      2,128
      Likes Received:
      13
      Trophy Points:
      38
      Go to: BuddyWing 1.0.1229.721\Routines\DefaultCombat\Routines\Advanced\Marauder
      And edit Carnage.cs
      Delete all and past this code in and save:
      Code:
      using Buddy.BehaviorTree;
      using DefaultCombat.Core;
      using DefaultCombat.Helpers;
      
      namespace DefaultCombat.Routines
      {
          class Carnage : RotationBase
          {
              public override string Name { get { return "Marauder Carnage"; } }
      
              public override Composite Buffs
              {
                  get
                  {
                      return new PrioritySelector(
                          Spell.Buff("Ataru Form"),
                          Spell.Buff("Unnatural Might")
                          );
                  }
              }
      
              public override Composite Cooldowns
              {
                  get
                  {
                      return new LockSelector(
                          Spell.Buff("Unleash"),
                          Spell.Buff("Cloak of Pain", ret => Me.HealthPercent <= 90),
                          Spell.Buff("Force Camouflage", ret => Me.HealthPercent <= 70),
                          Spell.Buff("Saber Ward", ret => Me.HealthPercent <= 50),
                          Spell.Buff("Undying Rage", ret => Me.HealthPercent <= 10),
                          Spell.Buff("Frenzy", ret => Me.BuffCount("Fury") < 5),
                          Spell.Buff("Berserk")
                          );
                  }
              }
      
              public override Composite SingleTarget
              {
                  get
                  {
                      return new LockSelector(
                          Spell.Cast("Saber Throw", ret => !DefaultCombat.MovementDisabled && Me.CurrentTarget.Distance >= 0.5f && Me.CurrentTarget.Distance <= 3f),
                          Spell.Cast("Force Charge", ret => !DefaultCombat.MovementDisabled && Me.CurrentTarget.Distance >= 1f && Me.CurrentTarget.Distance <= 3f),
                          Spell.Cast("Dual Saber Throw", ret => !DefaultCombat.MovementDisabled && Me.CurrentTarget.Distance >= 1f && Me.CurrentTarget.Distance <= 3f),
      
                          //Movement
                          CombatMovement.CloseDistance(Distance.Melee),
      
                          //Rotation
                          Spell.Cast("Disruption", ret => Me.CurrentTarget.IsCasting && !DefaultCombat.MovementDisabled),
                          Spell.Cast("Gore", ret => !Me.HasBuff("Gore")),
                          Spell.Cast("Ravage", ret => Me.HasBuff("Gore") || Me.Level < 30), //Dont know current level of Gore. Adjust this to whenever you get Gore
                          Spell.Cast("Vicious Throw", ret => Me.HasBuff("Slaughter") || Me.CurrentTarget.HealthPercent <= 30),
                          Spell.Cast("Force Scream", ret => Me.HasBuff("Execute") || Me.Level < 30), //Dont know current level of the Buff Execute. Adjust this to whenever you get this buff.
                          Spell.Cast("Rupture", ret => Me.HasBuff("Massacre")),
                          Spell.Cast("Massacre"),
                          Spell.Cast("Battering Assault", ret => Me.ActionPoints <= 7),
      					Spell.Cast("Vicious Slash", ret => Me.ActionPoints >= 7 && Me.Level < 30), //Dont know when we go to the next version of this ability.
                          Spell.Cast("Assault", ret => Me.ActionPoints <= 9),
                          Spell.Cast("Retaliation")
                          );
                  }
              }
      
              public override Composite AreaOfEffect
              {
                  get
                  {
                      return new Decorator(ret => Targeting.ShouldPBAOE,
                          new LockSelector(
                              Spell.Cast("Smash"),
                              Spell.Cast("Sweeping Slash")
                      ));
                  }
              }
          }
      }
      
      Hope this gets you more on the way.
       
    16. Kabeewm

      Kabeewm Member

      Joined:
      Jul 2, 2013
      Messages:
      176
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      18
      Set Affinities

      This might be a little bump to your issue here, not sure if you understod how you set affinities yet but, I'm here to help as best as I can.
      I admit that the 'guide' on this forum is a bit messy, as in just lots of colors/font-sizes and yeah, messy..
      However, I found a little better post about how to just set affinities to any process that I myself used.

      Set Affinities
      This helped me at least more then the guide here, no offence!
       
    17. ludijak559

      ludijak559 Member

      Joined:
      Nov 23, 2012
      Messages:
      273
      Likes Received:
      2
      Trophy Points:
      18
      I have a question, Marauder Fury doesnt use his core abilities like : Obliterate, Furious Strike and Raging Burst, I mean its such a waste, that whole build centers around those 3 skills from his tree and he bot doesnt use them. Is that the problem only the Fury tree has or its common.
       
    18. trasser

      trasser New Member

      Joined:
      Sep 15, 2014
      Messages:
      91
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Why for Mercenary Bodyguard BW load Commando Combat Medic Routine and ofcz dont work?

      2015-08-14_183809.png
       
    19. Cryogenesis

      Cryogenesis Moderator Moderator

      Joined:
      Jul 13, 2010
      Messages:
      2,128
      Likes Received:
      13
      Trophy Points:
      38
      BW reports it as combatmedic.
      Thats why its selecting the wrong routine.
      If defaultcombat would Get an extra check, it Will select the right one.
      Will let you know more later...
       
    20. sycz

      sycz New Member

      Joined:
      Mar 10, 2015
      Messages:
      10
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      I also got heavy lag issues with the default Combat Routine, so i had to go back to Pure's ;< tried some fixxing, set affinties etc. nothing helped, its sadly not playable atm.
       

    Share This Page