• Visit Rebornbuddy
  • [Guide] Decrease CPU & GPU usage while botting [D3Prefs.txt]

    Discussion in 'Demonbuddy Guides' started by qztr, Dec 4, 2012.

    1. aaron913

      aaron913 New Member

      Joined:
      Dec 8, 2011
      Messages:
      453
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      delete the file, should start the game up default (full screen with sound and what not , as if you just installed it)
       
    2. Nab

      Nab Member

      Joined:
      May 31, 2010
      Messages:
      381
      Likes Received:
      2
      Trophy Points:
      18
      Just downloaded it, thanks!
       
    3. Reneza

      Reneza Member

      Joined:
      Feb 4, 2013
      Messages:
      136
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      16
      It's a old file, but it's pretty good. Then again not much really changes with D3 Prefs.

      +1

      CPU/GPU process went down between 1/3 to 1/2 previous performance after using this plus some of my own tweaks.
       
    4. Cocaine

      Cocaine Banned

      Joined:
      Aug 21, 2012
      Messages:
      710
      Likes Received:
      2
      Trophy Points:
      0
      Thanks, will give it a try.
       
    5. Jeck1986

      Jeck1986 New Member

      Joined:
      Dec 9, 2012
      Messages:
      74
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      secret tweaks?.. ;)

      if this file is old, maybe some1 can post the new one?.. more optimized? that decrease cpu/gpu even more?..
       
    6. RoyalJay

      RoyalJay New Member

      Joined:
      Mar 19, 2013
      Messages:
      10
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      +1 for a new one
       
    7. Murdies8up

      Murdies8up New Member

      Joined:
      Sep 18, 2012
      Messages:
      77
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      I have just tried this out. I did notice however that when using YAR it puts the game in full screen mode and not windowed mode. Is there a setting that affects that? Is there something I should change? Also any other link to useful info on editing the D3pref would be nice.
       
    8. My Little Pony

      My Little Pony New Member

      Joined:
      Mar 26, 2013
      Messages:
      3
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      I'm new here, but I'm sure I'll be using this once I get started.

      Thanks!
       
    9. Physcosis

      Physcosis Member

      Joined:
      Jun 15, 2012
      Messages:
      86
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      6
      thanks loving it!
       
    10. AngelsHalo

      AngelsHalo New Member

      Joined:
      Jun 13, 2012
      Messages:
      536
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      So does this actually help anyone? I've tried it several times and it has pretty much no effect on my CPU/GPU/RAM usage or temps.
       
    11. FAndrey

      FAndrey New Member

      Joined:
      Jan 18, 2013
      Messages:
      98
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      it does help. make sure that fps limit setting is checked.
       
    12. conetopia

      conetopia Banned

      Joined:
      Sep 29, 2012
      Messages:
      830
      Likes Received:
      4
      Trophy Points:
      0
      AS much as this helps I hate it all at the same time.
      No health globe :( /cry
       
    13. quadrotony

      quadrotony New Member

      Joined:
      Feb 14, 2013
      Messages:
      1,098
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      you just can off the ALL graphics with prefs txt
      what i saw hades bot did
       
    14. Jeck1986

      Jeck1986 New Member

      Joined:
      Dec 9, 2012
      Messages:
      74
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      that would be great to try! Sadly I don't know who is hades :( Do you know how to do that?

      can you say exact numbers you use for foreground and background fps?
       
    15. FAndrey

      FAndrey New Member

      Joined:
      Jan 18, 2013
      Messages:
      98
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      I use 15 for both
       
    16. quadrotony

      quadrotony New Member

      Joined:
      Feb 14, 2013
      Messages:
      1,098
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      seems so there is a private plugin by Nesox... mortal botters not allowed to use it
       
    17. quadrotony

      quadrotony New Member

      Joined:
      Feb 14, 2013
      Messages:
      1,098
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
    18. guilty

      guilty New Member

      Joined:
      Apr 3, 2013
      Messages:
      3
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Ok, so i've done everything, and its been working perfectly. My CPU usage dropped by 30%. HOWEVER, my brother went on my computer and pressed the defaults button in the settings to bring everything bac to normal. Now, i've been trying to put it back to what i've had modified, and no success yet :( I've redownloaded the file, replaced it again, and then restarted d3. It didnt change anything. Would anyone have any idea what i could try to do to make this work again? :)
       
    19. Murdies8up

      Murdies8up New Member

      Joined:
      Sep 18, 2012
      Messages:
      77
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      I was finally able to fix it by changing by un-checking the read only tab.
       
    20. IBongMaster395I

      IBongMaster395I New Member

      Joined:
      Aug 21, 2012
      Messages:
      301
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Dropped my CPU usage 15 - 20% on each core. Thanks. Might want to change the resolution from full screen to windowed in the OP though.
       

    Share This Page