• Visit Rebornbuddy
  • [Guide] Decrease CPU & GPU usage while botting [D3Prefs.txt]

    Discussion in 'Demonbuddy Guides' started by qztr, Dec 4, 2012.

    1. botheric

      botheric New Member

      Joined:
      Mar 5, 2014
      Messages:
      259
      Likes Received:
      4
      Trophy Points:
      0
      Ait i googled it too, i just wanted to make sure that i got the right one and it was'nt something that someone in here had come up with :)
       
    2. Kylvan

      Kylvan Member

      Joined:
      Mar 9, 2014
      Messages:
      288
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      16
      What it doesn't take effect when i download the file and put it at the right place ? I've also deleted the original d3prefs
       
    3. Kevin Spacey

      Kevin Spacey Community Developer

      Joined:
      Aug 31, 2013
      Messages:
      2,830
      Likes Received:
      11
      Trophy Points:
      38
      because after 2.0.1 this file doesnt work

      you must compare it and edit it by hands
       
    4. Kylvan

      Kylvan Member

      Joined:
      Mar 9, 2014
      Messages:
      288
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      16
      Thanks for reply Kevin at least you seems be the only one who answer me xD Great work again btw (for your profiles)
       
    5. wei28

      wei28 New Member

      Joined:
      Mar 19, 2014
      Messages:
      9
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Share this edited D3Prefs.txt with 2.0.3
       

      Attached Files:

    6. Myriddan

      Myriddan New Member

      Joined:
      Apr 30, 2012
      Messages:
      104
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      deleted thnx
       
      Last edited: Mar 20, 2014
    7. Kevin Spacey

      Kevin Spacey Community Developer

      Joined:
      Aug 31, 2013
      Messages:
      2,830
      Likes Received:
      11
      Trophy Points:
      38
      ^ delete this fast or you will get banned on this forum
       
    8. dakoesra

      dakoesra New Member

      Joined:
      Mar 21, 2014
      Messages:
      6
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      nice step.thanks
       
    9. tjieming

      tjieming New Member

      Joined:
      Apr 2, 2012
      Messages:
      39
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      so how do we reduce cpu/gpu settings now?
       
    10. sebflex

      sebflex New Member

      Joined:
      May 10, 2013
      Messages:
      1,035
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      nice if anyone can share his stuff...
       
    11. sparani

      sparani New Member

      Joined:
      Oct 24, 2010
      Messages:
      123
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      good question...
       
    12. floorcakes

      floorcakes New Member

      Joined:
      Mar 17, 2014
      Messages:
      75
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      This is what I have in my file, works just like the old one.
      Code:
      PreferencesVersion "46"
      PlayedCutscene0 "3"
      PlayedCutscene1 "0"
      PlayedCutscene2 "3"
      PlayedCutscene3 "131"
      PlayedCutscene4 "1"
      DisplayModeFlags "0"
      DisplayModeWindowMode "1"
      DisplayModeWinLeft "6"
      DisplayModeWinTop "30"
      DisplayModeWinWidth "1054"
      DisplayModeWinHeight "869"
      DisplayModeUIOptWidth "1920"
      DisplayModeUIOptHeight "1080"
      DisplayModeWidth "1038"
      DisplayModeHeight "830"
      DisplayModeRefreshRate "60"
      DisplayModeBitDepth "32"
      Gamma "1.000000"
      MipOffset "1"
      ShadowQuality "0"
      ShadowDetail "0"
      PhysicsQuality "0"
      ClutterQuality "0"
      Vsync "1"
      Letterbox "0"
      Antialiasing "0"
      LowFX "1"
      LockCursorInFullscreenWindowed "0"
      LimitForegroundFPS "0"
      MaxForegroundFPS "15"
      LimitBackgroundFPS "0"
      MaxBackgroundFPS "15"
      DisableTrilinearFiltering "1"
      ColorCorrection "1"
      MipBias "9.999999"
      ReflectionQuality "0"
      HardwareClass "4"
      PCIVendor "4318"
      PCIDevice "4627"
      flSafeZoneLeft "0.000000"
      MasterVolume "1.000000"
      EffectVolume "0.800000"
      MusicVolume "0.800000"
      NarrationVolume "0.800000"
      AmbientVolume "0.800000"
      ChannelsToUse "32"
      SoundDriver "0"
      SpeakerMode "0"
      ReverseSpeakers "0"
      QuestSubtitlesEnabled "0"
      CinematicsSubtitlesEnabled "0"
      PlayInBackground "0"
      MuteSound "1"
      MuteEffects "0"
      MuteAmbient "0"
      MuteVoice "0"
      MuteMusic "1"
       
    13. pontehh

      pontehh New Member

      Joined:
      Apr 2, 2013
      Messages:
      91
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      This doesn't work?
       
    14. taskmanager

      taskmanager New Member

      Joined:
      Mar 18, 2014
      Messages:
      400
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      my d3prefs works and reduced down to 10-20% from 50% and cpu temp from 80 down to 60.

      but the tps has gone down 3-5 when it used to be 15+ and even with botmanager.cs tweak 30+ its still 3-5 tps.

      db beta 403 tri .28


      edit:found the fix myself..
       
      Last edited: May 1, 2014
    15. Drazz446

      Drazz446 New Member

      Joined:
      Jan 16, 2014
      Messages:
      836
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      0
      I am going to post a couple updates to this one day too. On my things to do list.

      For starters, Floorcakes version is flawed. :)

      Example: His:
      Code:
      LimitForegroundFPS "0"
      MaxForegroundFPS "15"
      LimitBackgroundFPS "0"
      MaxBackgroundFPS "15"
      If LimitForegroundFPS/Background = "0" that means "No, Don't Limit the FPS to the Vaule below" so you can change the 15 FPS to 1 or 15million, it doesnt matter because it isnt limiting anything in regards to FPS. :)
       
    16. pontehh

      pontehh New Member

      Joined:
      Apr 2, 2013
      Messages:
      91
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Well, can you attach the correct one that does work? Mine seem to just go back to the original settings.
       
    17. Drazz446

      Drazz446 New Member

      Joined:
      Jan 16, 2014
      Messages:
      836
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      0
      Yes, when Im home and have the time, Im at work right now and have worked up a couple different D3pref files.. Yours probably goes back to the original one because the posted one on the first page is pre-ros, and out of date so it probably does not accept it.
       
    18. vindicator99

      vindicator99 New Member

      Joined:
      Apr 23, 2014
      Messages:
      42
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Does reducing the window size by mouse dragging increase the game's performance? e.g. loads game faster, higher frames...etc?
       
    19. LuckyZippo

      LuckyZippo New Member

      Joined:
      Jun 7, 2010
      Messages:
      108
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Im telling myself that it makes a difference, though it may just be my imagination.

      including my current d3 prefs, which works out pretty well atm, if it could be done better, let me know =)
       

      Attached Files:

    20. stud4fun

      stud4fun New Member

      Joined:
      Dec 21, 2012
      Messages:
      717
      Likes Received:
      4
      Trophy Points:
      0
      How did you tweak botmanager.cs to improve CPU usage and improve tps?
      I checked DB- trinity advance tap- TPS modification and increased to high number but my TPS never goes over 12 or 13.

      Could you share your solution? thanks
       

    Share This Page