• Visit Rebornbuddy
  • [Mining][Botany][OrderBot] Unspoiled Nodes Farming

    Discussion in 'Mining-Botany Profiles' started by Zamphire, Dec 10, 2014.

    1. Xerenya

      Xerenya New Member

      Joined:
      Jun 18, 2014
      Messages:
      17
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      i tried doing that but the profile doesnt use the skill, i think it has to do with the unspoiled being out of reach or idk. also im sot sure if its only me but after a while i am getting rebornbuddy to give me a Conection closed error and then the toon will just stand there afking
       
    2. Zentence

      Zentence New Member

      Joined:
      Mar 10, 2014
      Messages:
      19
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      hey there, so im not good at this at all, butt ive bene trying to "change" the profile to only do Darksteel Ore and Spruce Logs, but i cant seem to make that work x.x
       
    3. Eklipse

      Eklipse New Member

      Joined:
      Dec 13, 2014
      Messages:
      208
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Love the profile, one issue I have though is sometimes after it hits a cluster node and puts itself back in stealth and then moves back to safe spot and teleports. Once it gets to the new area and mounts the chocobo it is still moving at stleath speed instead of running , any ideas ?

      Also since the update it doesnt seem to be switching to the correct class . If your ont on the class for the node it just teleports to the next one . i.e stays on botanist or stays on miner.

      [17:25:20.500 N] [GatherTag] Reached desired number of loops.
      [17:25:20.500 D] Removed hook [RoutineCombat] f370cc3c-5d30-4ebb-bf70-1585eb42b623
      [17:25:20.500 D] Removed hook [PoiAction] 787feb09-6279-4f62-a6da-6fe2adcf70a8
      [17:25:20.500 V] [Poi.Clear] Reason: Current behavior changed to RunCode: Name: EnableMount, IsDone: False, HighPriority: False, InCombat: False, QuestId: 0, StepId: 0, PostCombatDelay: 0, QuestName: null, IsDoneCache: False, Behavior: TreeSharp.ActionRunCoroutine, .
      [17:25:20.500 D] Replaced hook [ProfileOrderBehavior_Hook] 5fd98578-6f84-47d8-ba75-806b26181c88
      [17:25:20.582 D] Removed hook [RoutineCombat] 0e771f09-a100-4316-ac7f-a5710e4dd3e5
      [17:25:20.583 V] [Poi.Clear] Reason: Current behavior changed to TeleportTo: ZoneId: 0, AetheryteId: 52, Name: Summerford Farms, Force: False, Aetheryte: null, IsDone: False, HighPriority: False, InCombat: False, QuestId: 0, StepId: 0, PostCombatDelay: 0, QuestName: null, IsDoneCache: False, Behavior: TreeSharp.PrioritySelector, .
      [17:25:20.583 D] Replaced hook [ProfileOrderBehavior_Hook] 4e1a1789-a5ee-4adc-af98-18e076217b0f
      [17:25:20.841 D] Teleporting to summerford farms
      [17:25:28.187 N] [Agil] Changed mender to: NpcId: 1003257 ZoneId: 134 XYZ: <199.488, 98.47483, -203.9123>
      [17:25:28.261 D] Removed hook [RoutineCombat] 1b77981a-b9fa-4d86-ba3b-35f0b1fb92fb
      [17:25:28.261 V] [Poi.Clear] Reason: Current behavior changed to RunCode: Name: MIN, IsDone: False, HighPriority: False, InCombat: False, QuestId: 0, StepId: 0, PostCombatDelay: 0, QuestName: null, IsDoneCache: False, Behavior: TreeSharp.ActionRunCoroutine, .
      [17:25:28.261 D] Replaced hook [ProfileOrderBehavior_Hook] 1ad3666c-41b3-487e-a0c2-5ac2d41a41df
      [17:25:28.338 D] Removed hook [RoutineCombat] 3504fdfb-017b-4a37-9b06-85750088a132
      [17:25:28.338 V] [Poi.Clear] Reason: Current behavior changed to WaitTimerTag: IsDone: False, WaitTime: 3, HighPriority: False, InCombat: False, QuestId: 0, StepId: 0, PostCombatDelay: 0, QuestName: null, IsDoneCache: False, Behavior: TreeSharp.Sequence, .
      [17:25:28.338 D] Replaced hook [ProfileOrderBehavior_Hook] f85a71cc-76d0-4c9e-a4bb-f02f12162595
      [17:25:31.454 D] Removed hook [RoutineCombat] e7dc460a-4120-4557-9d2b-b9a1c394619f
      [17:25:31.454 D] Added new hook [PoiAction] 20eb73e6-90b9-44f7-9401-8544d1a7cce6
      [17:25:31.454 V] [Poi.Clear] Reason: Current behavior changed to GatherTag.
      [17:25:31.454 D] Replaced hook [ProfileOrderBehavior_Hook] 568f618e-0081-4ce9-a98b-9d2da1e3bf69
      [17:25:34.687 D] Requesting path on 134 from <231.557, 112.9598, -260.301> to <176.5952, 61.53287, 263.0089>
      [17:25:34.891 D] Generated path to <176.5952, 61.53287, 263.0089> in 00:00:00.2048228 ms
      [17:25:38.118 D] DoAction Mount 1 0xE0000000
      [17:25:51.589 D] Moving to next hop: <188.4852, 106.1111, -249.8117> (Moving to HotSpot) D: 8.010815


      I think for the second issue I think something might be wrong with the

      <CodeChunk Name="MIN">
      <![CDATA[ ff14bot.Managers.ChatManager.SendChat("/gs change 01");
      ]]>
      </CodeChunk>
      <CodeChunk Name="BTN">
      <![CDATA[ ff14bot.Managers.ChatManager.SendChat("/gs change 02");
      ]]>
       
      Last edited: Feb 24, 2015
    4. babosasa

      babosasa New Member

      Joined:
      Jun 22, 2012
      Messages:
      418
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Requirements

      353 Gathering Botany
      353 Gathering Mining

      wat does 353 stand for ??
       
    5. notoriousgtt

      notoriousgtt New Member

      Joined:
      Oct 26, 2014
      Messages:
      62
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Your gathering stat
       
    6. Eklipse

      Eklipse New Member

      Joined:
      Dec 13, 2014
      Messages:
      208
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Can someone confirm the last update broken the Code Chunks for the class swap ?? It will go gather something on bot/min then teleport but once it gets to a zone it needs to switch it just wont , will just run to next hotspot and then teleport again ?
       
    7. Queencherrii

      Queencherrii New Member

      Joined:
      Feb 20, 2015
      Messages:
      5
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      I'm having the exact same issue, it will go to a mining node as a botanist, it wont switch classes; it just teleports to the next place and repeats.
       
    8. Umai

      Umai New Member

      Joined:
      Oct 19, 2012
      Messages:
      8
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Same here, the exact same issue aswell.
       
    9. Psicu

      Psicu New Member

      Joined:
      Feb 1, 2015
      Messages:
      20
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      0
      same here!

      EDIT: The problem is not with CodeChunks, it seems as a Bot API problem. The BOT is not waiting until the loading screen finishes before it starts the TreeAction, so when the bot try to switch classes it is in the loading screen right after the teleport. It also happens with it trying to use skills during the loading screen.

      To fix it you can just switch the order of actions in profile: changing class first and then teleporting.

      <If Condition="not IsOnMap(154)">
      <TeleportTo Name="Revenant's Toll" AetheryteId="24" />
      </If>
      <If Condition="Core.Me.CurrentJob != ClassJobType.Botanist">
      <RunCode Name="BTN"/>
      <WaitTimer WaitTime="3"/>
      </If>

      to

      <If Condition="Core.Me.CurrentJob != ClassJobType.Botanist">
      <RunCode Name="BTN"/>
      <WaitTimer WaitTime="3"/>
      </If>
      <If Condition="not IsOnMap(154)">
      <TeleportTo Name="Revenant's Toll" AetheryteId="24" />
      </If>
       
      Last edited: Feb 27, 2015
    10. Umai

      Umai New Member

      Joined:
      Oct 19, 2012
      Messages:
      8
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Doest it works for you on a full loop ?
      I've done the change in my profile, but it still doesn't seems to work.

      Always the same problem between mining and botany.
       
    11. Psicu

      Psicu New Member

      Joined:
      Feb 1, 2015
      Messages:
      20
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      0
      @Umai
      I left it on overnight and seems as it worked fine, but I will be checking it today and post my finds here.
       
    12. Eklipse

      Eklipse New Member

      Joined:
      Dec 13, 2014
      Messages:
      208
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Had some issues when there was a switch needed with the same time period tags... to fix this issue i put the Chunk code after the gather tag to get ready for the next gather spot it, this way you have a double fail safe, 4 cycles no mess ups.

      </Gather>
      <RunCode Name="BTN"/>
      <WaitTimer WaitTime="3"/>

      </If>

      <!-- Botany: Mor Dhona - Grade 4 Carbonized Matter and Elemental Clusters -->
      <If Condition="IsTimeBetween(9,11)">
      <If Condition="Core.Me.CurrentJob != ClassJobType.Botanist">
      <RunCode Name="BTN"/>
      <WaitTimer WaitTime="3"/>
      </If>
      <If Condition="not IsOnMap(154)">
      <TeleportTo Name="Revenant's Toll" AetheryteId="24" />
      </If>
       
    13. Mochan

      Mochan New Member

      Joined:
      Feb 18, 2015
      Messages:
      2
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      @Zamphire
      I had a problem with the time determination.
      For instance "IsTimeBetween(9,11)", the 9 is 9:00, and the 11 seems like 11:00 not 11:59. So if I add a item that can gather any time, it won't work for 11:00 to 11:59, it just stop at 11:00.
      How can I slove this problem?
      Thanks for such a good profile, I really want to make the profile more effcient.
       
    14. ultimatim

      ultimatim New Member

      Joined:
      Aug 28, 2014
      Messages:
      21
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      it seems i too have the problem of it not switching to the right job at the right time, specifically miner, is there an updated xml that helps with this problem?
       
    15. nishalp

      nishalp Member

      Joined:
      Sep 13, 2014
      Messages:
      167
      Likes Received:
      4
      Trophy Points:
      18
      Great job first of all on the script. What a time saver. Only one thing I am having a problem with is when it gets to Mor Dhona and sneaks to get the nodes, it winds up staying in walk mode instead of run when it ports out again for the next node. Anyone else having this problem?
       
    16. tw1sted

      tw1sted New Member

      Joined:
      Jul 4, 2014
      Messages:
      32
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      have the same issue, after it ports it stays in sneak/walk mode
       
    17. Eklipse

      Eklipse New Member

      Joined:
      Dec 13, 2014
      Messages:
      208
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      create another CodeChunk at the bottom, I called mine <BreakStealth> then after the </gather> tags add a code chunk to break stealth before the teleport.
      simply copy the stealth codechunk and just remove the ! before Core.Player or w/e it is for the aura line.
       
    18. Xerenya

      Xerenya New Member

      Joined:
      Jun 18, 2014
      Messages:
      17
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      i found out a problem when the bot teleports to East Shroud it just keeps spamming Truth of the Forests and mounting and dismounting from the chocobo without moving, it stops only if i manually walk towards the shylph dailies area, is anyone having this problem as well?
       
    19. becto

      becto Member

      Joined:
      Mar 14, 2014
      Messages:
      104
      Likes Received:
      5
      Trophy Points:
      18
      Yes, it has been happening every so often, i cant pinpoint what is causing it. I have created a thread on the support thread questioning this. mastahg is looking into it.
       
    20. Buddernutz

      Buddernutz New Member

      Joined:
      Sep 28, 2011
      Messages:
      197
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      yeah i have the same issue, doesnt switch to miner
       

    Share This Page