• Visit Rebornbuddy
  • Most efficient FATE bot setup?

    Discussion in 'Rebornbuddy Forum' started by yosafire, Jun 28, 2015.

    1. yosafire

      yosafire New Member

      Joined:
      Apr 25, 2015
      Messages:
      29
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Without Destiny it's really annoying to get a good FATEBOT setup now. Lightpatrol is not reliable and most of the time leaves me doing nothing even when a FATE is nearby.

      I'm not too keen on Fate/stay Teleport because it just keeps teleporting around, wasting gil. How are people using their fatebots?
       
    2. SNL

      SNL Community Developer

      Joined:
      Oct 24, 2012
      Messages:
      38
      Likes Received:
      12
      Trophy Points:
      8
      I'm In north thanalan atm, and have the FATE bot set to do nothing when there isnt any fates, and set the level +10, boom afk, but thats just for this area I'm guessing, otherwise I would have to blacklist certain fates because there isn't enough people. ¯\_(ツ)_/¯
       
    3. whifer88

      whifer88 New Member

      Joined:
      Jun 6, 2015
      Messages:
      29
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      [HIDE][/HIDE]

      Destiny was good for going to different zones, but the combat and everything else is the same. Just go into a zone, spend a couple minutes blacking and setting up min max level fates if you have to and start it. You won't be able to really leave it on 24/7 like before with Destiny and a Repair plugin, but checking every few hours to see if you need to switch zones isn't exactly hard.
       
    4. tishat

      tishat Member

      Joined:
      May 29, 2015
      Messages:
      735
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      18
      Fate stay works fine for me, I did edit the config a little and removed some zones.. but other than that, works like a charm.
       
    5. Eklipse

      Eklipse New Member

      Joined:
      Dec 13, 2014
      Messages:
      208
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0

      same, just use this, change lvl range for zones, and use botbas settings to block the fates you dont want , and change ur + level rnage accordingly , class/chocobo rank
       
    6. tiesto1337

      tiesto1337 New Member

      Joined:
      Feb 12, 2015
      Messages:
      144
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      0
      Fate/stay has two settings Leveling or Atma Hunting. The Atma hunting mode will teleport you all over to different areas to find Atmas which will burn some gil. Make sure you set leveling ranges to each zone in the settings if you want to use it for leveling.
       
    7. EnternalEnvy

      EnternalEnvy Member

      Joined:
      May 11, 2014
      Messages:
      222
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      18
      May I ask what does everyone setting for the option "engage boss fates when progress is above"? I'm kinda new to the game and is currently in northern thanalan for 42-50 fates. I want the bot to join ppl fate train but i dont know how to set it to work appropriately
       
    8. y2krazy

      y2krazy Community Developer

      Joined:
      Jun 21, 2011
      Messages:
      2,802
      Likes Received:
      64
      Trophy Points:
      48
      I typically put mine to as close to 0 as possible. This way, as soon as one or more people start working on it, your character should head that way.

      If you set it to 0, it will move as soon as the FATE shows up, if you are eligible.
       
    9. EnternalEnvy

      EnternalEnvy Member

      Joined:
      May 11, 2014
      Messages:
      222
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      18
      So i'll assume that the fate bot will cover the whole map that you are currently on am I correct? and thanks a bunch again y2krazy!
       
    10. y2krazy

      y2krazy Community Developer

      Joined:
      Jun 21, 2011
      Messages:
      2,802
      Likes Received:
      64
      Trophy Points:
      48
      Yes, including parts of the map that you cannot directly access by running to them (e.g., Eastern La Noscea).
       
    11. Stringstrider

      Stringstrider New Member

      Joined:
      Mar 24, 2015
      Messages:
      36
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      One thing he forgot to mention is that fatebot cant handle getting to the unreachable terrain, IE: Using the boat in ELN or TPing to Wineport
       
    12. whifer88

      whifer88 New Member

      Joined:
      Jun 6, 2015
      Messages:
      29
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Anyone know how botting in N than is with summoner? I feel like like if it tries to do start with any type of casting over 2 seconds spell it will get bronze every fate.
       
    13. Cloud30000

      Cloud30000 New Member

      Joined:
      May 9, 2015
      Messages:
      298
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      0
      Just run a custom CR that spams Tri-Bind and/or Ruin II; BLM have the same problem. None of the current CR's are designed for handling Fate Trains, although I think Ultima still does enough damage to get full XP most of the time. I haven't tested this yet though
       
    14. whifer88

      whifer88 New Member

      Joined:
      Jun 6, 2015
      Messages:
      29
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Any guides on how to do this for idiots like me?
       
    15. Cloud30000

      Cloud30000 New Member

      Joined:
      May 9, 2015
      Messages:
      298
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      0
    16. Toroxors

      Toroxors Member

      Joined:
      Apr 12, 2014
      Messages:
      62
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      8
      Is there any way to make the bot not seem so twitchy when its following the cereluem road fate in n than? It takes like a step and stops every half second, and it just looks really botty and strange. Infact when the bot has to do anything while mving at all it looks really botty. Is there also a way to make the bot ignore random mobs who aggro them? I would like it to only attack fate mobs and ignore other mobs.
       
      Last edited: Jul 3, 2015
    17. Cloud30000

      Cloud30000 New Member

      Joined:
      May 9, 2015
      Messages:
      298
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      0
      that's only on the client; other users will see you moving slowly, like you can probably see from the other bots walking beside you
       
    18. Sinanju

      Sinanju Member

      Joined:
      Apr 14, 2015
      Messages:
      59
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      6
      I would just blacklist that fate if you care about people reporting you. That fate makes it blatantly obvious that you're botting because everyone that bots is running together slowly in a pack.
       
    19. bimbrrpls

      bimbrrpls New Member

      Joined:
      Jul 4, 2015
      Messages:
      5
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Anyones fatebot use a lot of gil like all of it? mine ran through 10k in 3 min teleporting places. I know thats not a lot but its terribly inefficient.
       
    20. tiesto1337

      tiesto1337 New Member

      Joined:
      Feb 12, 2015
      Messages:
      144
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      0
      are you using FateAutoLeveler in AtmaFarming mode?
       

    Share This Page