• Visit Honorbuddy
  • Visit Rebornbuddy
  • Visit Demonbuddy
  • Visit Exilebuddy
  • Visit Hearthbuddy
  • Visit Pokefarmer
  • Visit Buddystore

MultiZone - The Ultimate Mining/Herb Profile

Discussion in 'Gatherbuddy 2 Profiles' started by nate8282, Nov 28, 2012.

  1. nate8282

    nate8282 Member Legendary

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    738
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    [PB] MultiZone - The Ultimate Mining/Herb Profile

    This project isn't going to receive any more updates until after WOD.

    [​IMG]

    Now that MOP is released i have been releasing more of my old personal profiles to the public and have been asked by many users for the best of what i have, this
    one is my bread and butter. It's an extension to Highvoltz original profile, but it includes much more zones so that you can farm and sell all types of Ore/Herbs fully
    AFKable. I also went ahead and added MOP for the benefit of HB community.

    What Does It Do?
    It's a Professionbuddy profile that you start from your main city, it will then farm in the zones you have selected (true), hearth back to your main city, mail the mats to
    an alt, the alt will open it's mail, post the items on the AH, log out and the farmers will farm again in another zone.

    How Do I Install It?
    1. Install Professionbuddy botbase.
    2.Copy the contents of the MultiZones.zip (the MultiZones folder and MutliZone.xml) into the following path \Bots\ProfessionBuddy\Profiles\.
    3.Make sure your hearthstone is set to your factions main city Org/Stormwind.
    4.Choose ProfessionBuddy as your botbase, select Bot Config, select MultiZone.xml on the left.
    5.Choose Gatherbuddy2 as the selected bot within Professionbuddy (top right next to settings).
    6.Select the Gather tab, select Mining/Herbalism depending on what you want to farm, Select "Mail to alt" add your alts name to the field.
    7.Type in your Alts name next to the BankerName field on the right.
    8.Type in your Farmer's name next to the FarmerName field on the right.
    9.Select True for each zone you would like your Farmer to farm under the Zones category.
    10. Place any herb/ore profiles of your own into the correct Zone folder, ie if you want to farm your profile in Uldum and you are horde, place your profile in
    \Bots\ProfessionBuddy\Profiles\MultiZone\Uldum\Horde
    11. Please use your own profiles. These profiles are used as an example. We don't want everyone to use the same profiles or it will be obvious we are all
    botting. It makes it safe for all of us if you take the time to do that.
    12. If your going to farm in Pandaria, make sure you have MOP flying and 310% flying speed.

    Note
    You are welcome to use the farming profiles i made, however if you want to use others simply replace my profiles within the appropriate zone and faction folder ie,
    if you want to replace the Pandaria's profile and you are horde, replace the profile located in "Bots\ProfessionBuddy\Profiles\Multizones\Pandaria\Horde". I would aslo
    like to thank Zuabros for his awesome profiles in which i have used to fill in the gabs of profiles i didn't have. Also i spent a few days making all the blackspots i could
    find for each of my profiles, please note that i am not supporting those profiles, if you get stuck, please add your own blackspot it's easy to do! Thank you!

    FAQs
    Can you make my farmer go to a mailbox in MOP instead of hearthing each time?
    Unfortunately, no. I've found that hearthing not only makes the profile easier to write, but much more reliable and less buggy. It's also valuable when it comes to
    stucks and AFKs and your using a great plugin like LogMeOut. The plugin hearths you back to your home city, and the profile will pick right up and start again.

    My farmer isn't flying in MOP, he is only using his ground mount.
    You need to make sure you have trained for both 310% flying and MOP flying.

    My farmer is using the portal to MOP, but then he will fly off and die without using any farming profiles.
    This happens when your have a slower computer or video card, the longer load times can mess up the profile, use the "For A Slow Computer" version of the profile.

    The farmer and banker keep logging in and out in a loop.
    It's a Professionbuddy bug, what's happening is that the farmer is collecting something such as armor from loot, the Profile tells the farmer to mail
    all items to the banker, PB sends all but one of those items to the banker, this creates a loop. Personally i just turn of looting in GB2. Only other
    thing you can do to stop this other than waiting for a fix is, try constantly deleting items in your bags.

    The profile still isn't working like it's supposed to.
    Do a fresh install of PB (completely delete it, and do a fresh SVN), if that does work do a fresh install of the whole bot. 90% of the posts i get
    are PB bugs and have nothing to do with the profile. Do what i did read the PB posts, figure out what others are doing to get it working. I
    personally have to constantly do fresh installs of the bot and PB, they are just that buggy.

    If you've tried all i've suggest in the FAQ, then please post with a log and i will try to determine if the problem is the profile.

    Credits.
    HighVoltz - For most of the coding.
    Extacy - For help with the Org portals.
    no1knowsy - For help with the Org portals.
    imdasandman - For help with the Org portals.
    Thumped - For help with the Org portals.
    Natfoth - Idea to use GoalText for zone change timer.
    lii - some good ideas.
    Cicrocoft - For help with the Borean Tundra transport.
    buzzerbeater - For some good ideas and help with debugging.
    MaxMuster - Made some changes, so people without Cataclysm Flying can use profile.

    Version

    Problems?
    How to post a log
     

    Attached Files:

    Last edited: Aug 17, 2014
    justme likes this.
  2. skaterpnk93

    skaterpnk93 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    is there a way to not use the Pandaria megaroute ...like the one for cata just have it swich zones when the time is up
     
  3. nate8282

    nate8282 Member Legendary

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    738
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    no, because Pandaria only has one portal not several per expansion that you can switch between if you don't want one big profile just put more than one farming profile in the Pandaria folder and it will randomly pick one each time, that way you arn't trying to span all of pandaria each time u visit it.
     
  4. rampag3

    rampag3 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey quick question can i make my farmer stay for more than 12 stacks of ore?
     
  5. nate8282

    nate8282 Member Legendary

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    738
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    The farmer stays in a zone based on time, not on the amount of mats he farms.
     
  6. Aroxan

    Aroxan Banned

    Joined:
    Jul 25, 2012
    Messages:
    375
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Thread under wrong forum, should be under professionbuddy or gatherbuddy2.
     
  7. nate8282

    nate8282 Member Legendary

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    738
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    Ya I was debating where to put this, but technically it's not an GB profile, but the more I think it, I wish I would have posted it there since that is where people will be looking for a profile like this and it does technically use GB profiles within the profiles it's self.
     
  8. skules

    skules New Member

    Joined:
    Mar 8, 2012
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just post one in there anyway?
     
  9. kibburs

    kibburs New Member

    Joined:
    Nov 10, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have noticed a problem nothing with the bot but there is a herb node that spawns in Valley of the Four Winds, there is a quest mob called Maaka near the Singing Marshes area of the map. This npc does a knock back attack that has punted the bot off the side of the mountain and causes it to spirit res just about every time it passes over this area. Is there a way to blackspot that node? I'm not sure if anyone else is running into this same problem. Just wanted to bring this up for other people that may use this. Ty for the profile.
     
    Last edited: Dec 2, 2012
  10. nate8282

    nate8282 Member Legendary

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    738
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    I threw together the BG profile for Pandaria in just a few days, so i am sure there are alot more blackspots that need to be added, my main focus is to get the main part of the profile working first. I may focus on the GB profiles later, but right now making a huge profile like that, i could spend weeks adding blackspots, it's easy to do it your self simply go to the area you have the problem, select developer tools on HB, select generate blackspot twice then paste it into the blackspot area in the profile, then select the radius you want the blackspot to be. However i do appreciate you for letting me know, and i have just fixed that one for you, please just now in the future i may not always get to the blackspots right away. I made this mainly for you to add your own profiles in the folders so that it's more customizable.
     
  11. nate8282

    nate8282 Member Legendary

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    738
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    ever since a PB update when flying into the gate going into Outland my character goes through the gate all the way, but then turns around and flies back again through the gate, anyone else having this problem when using Outland?
     
  12. Aroxan

    Aroxan Banned

    Joined:
    Jul 25, 2012
    Messages:
    375
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    fix it bro, you wrote it.
     
  13. nate8282

    nate8282 Member Legendary

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    738
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    Lol, I realize that, obviously I'm trying to figure out if anyone else is having the same issue, since PB has been very buggy for me lately, I didn't want to change something if its working for others.
     
  14. MaxMuster

    MaxMuster Well-Known Member Buddy Store Developer

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,735
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Please add Burning Crusade Farming ^^
     
  15. nate8282

    nate8282 Member Legendary

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    738
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    It does have burning crusade farming, it uses the blasted lands portal from the main city, then flies into the dark portal, then loads whichever profiles you have in the Outlands folder, However recently i've had a problem where the bot flies back through the dark portal, it doesn't seem to recognize that it's done a zone change. I think it is a PB issue since it hasn't done this before, but i'm currently trying to figure out how to fix it, let me know if you have the same issue.
     
  16. nate8282

    nate8282 Member Legendary

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    738
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    I've updated the Dark Portal in Outland, let me know if it's not working for any of you.
     
  17. paulroz

    paulroz New Member

    Joined:
    Dec 4, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This bot is only working for me int he valley of four winds, What am I doing wrong ? I followed the steps in post 1. But I only want it to farm in pandaria, not in the others. But it only does 1 zone over and over again..
     
  18. nate8282

    nate8282 Member Legendary

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    738
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    the bot picks the portal to the Zone you select true, then it randomly selects profiles from that zones folder, so if you want him to go to different parts of Pandaria and you are horde place the profiles you have for Pandaria in
    \Bots\ProfessionBuddy\Profiles\MultiZone\Pandaria\Horde. Also know that if you have a profile that's meant for the Dread Wastes for example, GB2 is going to pick up every node along the way until it gets to the Dread Wastes.
     
    Last edited: Dec 4, 2012
  19. Fridell

    Fridell New Member

    Joined:
    Jun 23, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My bot does not use the portal to Pandaria, i have done everything that the ''setup'' for this buddy says :(


    Sorry for my bad english! :)
     
  20. aleanox

    aleanox New Member

    Joined:
    Oct 20, 2012
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Mine gets stuck right after repairing, try to do the pandaria profile you provided.

    PB 1.533: Loading profile MultiZones.xml
    PB 1.533: Preloading profile (GB2)(Uldum.Nuetral)Mines&Herbs.xml
    Starting the bot!
    PB 1.533: Adding TradeSkill First Aid
    PB 1.533: Adding TradeSkill Mining
    PB 1.533: Done Loading Tradeskills.
    PB 1.533: Checking for new version
    PB 1.533: No updates found
    Changing current profile to level 1 - 91
    [Singular] Your Level 90 Human Fury Warrior Build is
    [Singular] ... running the ProfessionBuddy bot Solo in Stormwind City
    [Singular] Context changed, re-creating behaviors
    Multiprofile: Made by HighVoltz
    *************** Settings ****************
    Multiprofile: SwitchToBanker: False
    Multiprofile: DepositGoldInGbank: False
    Multiprofile: MinMinutesPerZone: 30
    Multiprofile: MaxMinutesPerZone: 45
    Multiprofile: RandomZones: False
    Multiprofile: DepositInGbank: False
    Multiprofile: CancelAuctions: True
    Multiprofile: Max Stack Number: 100
    ***************** Zones *****************
    Multiprofile: Pandaria: True
    Multiprofile: Hyjal: False
    Multiprofile: Twilight: False
    Multiprofile: Uldum: False
    Multiprofile: Deepholm: False
    Multiprofile: Vashjir: False
    Multiprofile: Northrend: False
    Multiprofile: Tol Barad: False
    Multiprofile: I will spend 30 minutes in this zone
    Multiprofile: Loading profile for zone: Pandaria
    Changing current profile to Pandaria Megaroute
    [Gatherbuddy2]: A new profile has been loaded. Updating waypoints

    Once it says updating waypoints it just hovers flying Uptop near pandoria portal in stormwind.

    How do I get it to keep going from there >.<
     
    Last edited: Dec 5, 2012

Share This Page