• Visit Rebornbuddy
  • RB closing randomly with no errors in logs

    Discussion in 'Rebornbuddy Support' started by Xyq123, Mar 13, 2019.

    1. Xyq123

      Xyq123 New Member

      Joined:
      Jul 30, 2016
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Hello,
      The past few days I've had a problem with RB randomly closing on me, and from what I can tell there doesn't seem to be a cause.

      I did a fresh install, installing only Lisbeth and Agil to test it. The problem still persists.
      I've removed both of these and will test with just fate bot.

      I've included two logs from the previous two force closes of RB.

      Edit -I've attached another log, 15068.
      I've been looking through windows event viewer, and nothing is coinciding with the force closes. RB just seems to not like running anymore and shuts off.

      I've tried everything I can think of. Fresh install, no plugins, lots of plugins, I even reinstalled windows to see if that would correct it. Nothing has worked so far..
       

      Attached Files:

      Last edited: Mar 13, 2019
    2. zzi

      zzi Active Member

      Joined:
      Mar 10, 2016
      Messages:
      309
      Likes Received:
      44
      Trophy Points:
      28
      Chances are there is a .net exception that's hard crashing rb. To find this do the following:

      Start -> run -> eventvwr.msc


      On the left side Expand "Windows Logs" Click on Application

      On the Right Side Click Filter Click the Down Arrow next to Event Sources and click the check boxes for both .net options.

      Then look at any errors that are there.
       
    3. Xyq123

      Xyq123 New Member

      Joined:
      Jul 30, 2016
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      There are two from 3/11 pertaining to RB. One points at Kefka, the other is for "Description: The process was terminated due to an unhandled exception. Exception Info: System.StackOverflowException"

      But the logs I've attached were from yesterday and today. Which I don't see any .net errors crashing rb from yesterday or today.
       
    4. zzi

      zzi Active Member

      Joined:
      Mar 10, 2016
      Messages:
      309
      Likes Received:
      44
      Trophy Points:
      28
      The log errors you attached don't contain a crash or any information to indicate abnormal behavior. This indicates one of two things:

      1) Dot net is crashing in a way that RB cannot catch.
      2) Some other application is interfering with RB. This could be anything from Windows (the operating system) closing it for reasons (out of memory, hardware issues, etc) or an antivirus or similar application closing it.

      Your best bet is looking for items in the event viewer to see when it crashes. Alternatively launch reborn buddy from the command line and wait for it to go away and hope that an error message shows up in the command line.
       
    5. Xyq123

      Xyq123 New Member

      Joined:
      Jul 30, 2016
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      I ran from cmd line, no error message came up when it closed.
      When looking at event viewer, the only thing that coincides with the crashes is windows security audits. Nothing else is coming up in Event viewer at the same time as the crashes.
      I have an exception in my firewall for RB and I'm running as an admin so in theory it shouldn't be windows security.

      I've been tracking my memory usage and I'm not running out of memory.
      I've reinstalled .net 4.7 and 3.5.

      The problems started happening when I upgraded my GPU to a 2080. It was working fine with my 1050 before that.

      Edit: I've reinstalled windows on a fresh hard drive. With RB being a fresh install as well. I'm still getting the same problems.
       
      Last edited: Mar 19, 2019
    6. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,176
      Likes Received:
      208
      Trophy Points:
      63
      Does it happen when no 3rd party plugins are added to rb? All the logs have some third party stuff so they cannot be ruled out.
       
    7. Xyq123

      Xyq123 New Member

      Joined:
      Jul 30, 2016
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Yes it does. One of the logs I posted was on a clean install with no third party plugins. 15068 2019-03-12 21.47.txt

      I'm not getting any .net errors in event viewer. The only thing that comes up at the same times as the crashes, is Windows security audits. I have a rule in my firewall for RB and I'm running as admin.
       
    8. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,176
      Likes Received:
      208
      Trophy Points:
      63
      Sorry, thought I saw some ExBuddy diagnostic output in that one.

      These crashes have been notoriously hard to diagnose. You could try removing all versions of .net and c++ redistributables , and only installing the ones link in the first post of the release thread.


      You could try attaching procdump

      https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/procdump

      from the commandline

      procdump64.exe -e 1 -f "*" rebornbuddy.exe
       
    9. Xyq123

      Xyq123 New Member

      Joined:
      Jul 30, 2016
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      I will try these and report back. Thanks you guys
       
    10. Xyq123

      Xyq123 New Member

      Joined:
      Jul 30, 2016
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      I uninstalled and reinstalled .net 3.5 and 4.7.2. Didn't get a crash for about an hour and now I'm getting them almost back to back.

      [00:03:25] Exception: E0434F4D.System.Net.Sockets.SocketException ("No such host is known")
      Got this from the procdump right as it crashed, I'm not sure what it means.
       
      Last edited: Mar 25, 2019
    11. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,176
      Likes Received:
      208
      Trophy Points:
      63

      it should have created a dump file, can you zip it and upload it.

      Also, shouldn't need 3.5 or 4.7.2 only 4.6.1. I would remove all the .net and all the vc++ redistributables.
       
    12. Xyq123

      Xyq123 New Member

      Joined:
      Jul 30, 2016
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      It won't let me upload the file, gives me a security error.
       
    13. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,176
      Likes Received:
      208
      Trophy Points:
      63
    14. Xyq123

      Xyq123 New Member

      Joined:
      Jul 30, 2016
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
    15. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,176
      Likes Received:
      208
      Trophy Points:
      63
      Interesting. Try changing your dns to 8.8.8.8 or 1.1.1.1 and see if you still have the issue. I'm working on what I think might at least add logging to illuminate what the issue is.
       
    16. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,176
      Likes Received:
      208
      Trophy Points:
      63
      New version has added additional logging, let me know if it still crashes.
       
    17. Xyq123

      Xyq123 New Member

      Joined:
      Jul 30, 2016
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      I just changed my DNS to 8.8.8.8. We'll see if that helps
       
    18. Xyq123

      Xyq123 New Member

      Joined:
      Jul 30, 2016
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Haven't had a crash since changing my DNS. and I've been running RB non stop since then.
      Looks like that was the problem. Although I'm not sure why
       
    19. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,176
      Likes Received:
      208
      Trophy Points:
      63
      Looks like your isps dns didn't have one of the auth servers domains or something and so when it went to verify that your key was valid it couldn't resolve the domain and thus shut down.
       
    20. Xyq123

      Xyq123 New Member

      Joined:
      Jul 30, 2016
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Interesting, I wonder why.

      Thanks for all your help mastahg :)
       

    Share This Page