• Visit Rebornbuddy
  • Rebornbuddy Guide

    Discussion in 'Rebornbuddy Guides' started by garretjax, Aug 10, 2014.

    1. garretjax

      garretjax New Member

      Joined:
      Mar 14, 2014
      Messages:
      56
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      0
      Rebornbuddy [FAQ]

      Helpful?
      If yes then hit "Like" !!




      Tip:
      use: CTRL + F

      [TABLE="align: center"]
      [TR]
      [TD]Contents:[/TD]
      [/TR]
      [TR]
      [TD]
      • FFXIV Patches
      • Getting Banned
      • Lost Subscription Days
      • Pre-Req's for Rebornbuddy
      • Wizard for Rebornbuddy

      • Rebornbuddy Download
      • Updating Rebornbuddy
      [/TD]
      [TD]
      • Getting Started
      • Combat Routine
      • Rebornbuddy Main console
      • Rebornbuddy Crashing
      • Log out Timer
      • Using Profiles
      [/TD]
      [TD]
      • Using Plugins
      • FateBot
      • Plugin Request
      • Profile Request
      • Credits
      [/TD]
      [TD][/TD]
      [/TR]
      [/TABLE]


      Abbreviated wording:
      Rb = Rebornbuddy
      devs = mastahg
      If you have any additions you feel that could be added to this post that would benefit others, then please post away.
      [HR][/HR]


      FFXIV Patches
      Rebornbuddy is broken and doesn't work, what do I do now?
      Simple, you wait until the devs have looked at the patch and have updated Rb. If there is any reason that there will be extended downtime then mastahg will post and let us know.

      Everytime (well almost) FFXIV is updated aka patched; rebornbuddy has to be updated to work!!

      What is the usual update turn around ?
      Usually it’s a few hours, but as mentioned above if it’s somewhat extended then mastahg will let us know. There is no need to post 101 posts by multiple users on the forum, requesting an update to Rb.
      When an update has been pushed, simply load up Rb as mentioned below and a self-updater will execute.

      Getting Banned
      The old question, will I be banned, won't I be banned?!
      Simple, if you don't want to risk a ban then simple, don't bot. If you are going to bot then be smart, don't tell people you bot, don't be online all day every day for stupid hours on end, don't run the same profile over and over.



      Lost Subscription Days
      Some users buy keys for a month, 3 days etc.
      But what happens when Rb doesn't work because it needs to be updated, and your losing days?
      You can email support@thebuddyforum.com which will log a "ticket" instantly so that a mod/dev can credit where and when needed the lost days.

      Pre-Req's for Rebornbuddy
      What are Pre-Req's ?
      Pre-Req's is something that needs to be done first, in this case you need to ensure that you have the correct Microsoft updates and additional software installed before Rb can function and work fully and correctly.

      These are:
      .net 4.5.1
      · Download Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable Package (x86) from Official Microsoft Download Center
      · Download Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86) from Official Microsoft Download Center

      Wizard for Rebornbuddy
      Unsure if your computer has the above installed or having installation/first run trouble?
      Run the Buddy Wizard (Download here)

      Rebornbuddy Download
      Release Version
      Info and a download link can be found here: RebornBuddy: Zip

      Updating Rebornbuddy
      Rb will auto update when a new release is pushed. If you however find some errors/Rb to not work correctly after an auto update, then it is advised you download and make a fresh/clean install of Rb.
      Follow the links above to get a fresh/clean version to install.



      [HR][/HR]
      Getting Started
      Load FFXIV and select the class which you will be using with Rb.
      Anytime you change to a different class than which you started Rb with you will need to close Rb and restart it.
      Once you have chosen the class you wish to play start Rb
      Insert your key. First time use only. Otherwise it will be saved for you on future startups
      [​IMG]

      Combat Routine Selection
      What is this?
      This is what will allow Rb to fight for you, on first run you will be asked which routine to use.
      First you will need to install Magitek which can be found Here
      Follow the instructions for installation
      Select "Magitek" the one that does not include the word Kupo, Kupo is currently just a base for development for combat routines. It does work, just not as good as Magitek right now

      [​IMG]

      RebornBuddy Main Console

      [​IMG]

      Once you are at the RebornBuddy main console you will need to choose what you want the bot to do by selecting the dropdown box in the upper right
      [​IMG]

      Rebornbuddy Crashing/Error
      If for any reason you get a crash, not responding etc then please SEARCH first. The amount of info already on these forums covers the majority of all issues that users come across. Search is here. Or use the search function at the top right.
      If search fails you, then close down FFXIV and Rb and retry.
      If that fails then please get a fresh Rb install. Do not install (plugins + routines) until you are able to run the bot without them.
      Once you have the bot where it can run then reinstall your (plugins + routines) one at a time to rule out that one of them caused the crash.
      It is always best to install in a NEW folder to avoid any potential problems in your current Rb folder that might be causing an issue.
      Many cases it's a single file under settings which has corrupted.

      If this fails then your next step is to contact support. Which can be found; Here
      Please add as much detail as possible and most of all please attach a log, which can be found; Here. This is for Honorbuddy but same info applies to Rebornbuddy

      Attaching a log allows the devs and support to see the following:

      Rebornbuddy version
      Plugin versions
      Routine versions
      Rebornbuddy startup, warning and error messages
      Plugin startup and error messages


      Bot For Set Length Of Time
      Is this possible?
      Simply use the Log out timer which can be found: Here
      This is not a relogger. Simply a log out after so many hours/mins.



      Using Profiles
      Profiles are what allow Rb to do what we want it to do. Farm mat's, Grind, and eventually quest.
      These are created by the community and are therefore advised that all support and requests are posted within the profiles forum/thread.

      Simply download any profile you wish to use from: Here
      I like to create a folder within Rb called "Profiles" and store all my profiles in there.

      How do I know which are the best to use?
      Usually the ones with the most views, rated highest and have the newest posts tend to be the best.

      To load your new profile, simply login to Rb, choose what you want the bot to do from the drop down, press "Load Profile" and browse to said profile. Once loaded, press Start and you’re good to go.
      [​IMG]

      One thing to note is, that some profiles require you to be at a certain X,Y coordinates within a Zone, Please make sure you read the profiles thread fully to ensure the profile will work correctly for you.

      If using Orderbot there are some profiles being developed now that will teleport you directly to the closest Aetheryte and run you directly to the X,Y coordinates.


      Using Plugins
      You get to plugins by selecting the Plugins tab at the upper left of your screen on the Rebornbuddy main console which will bring up[​IMG]

      You will need to check the box next to the plugin you wish to activate.
      Once you activate the plugin #1, some plugins have a box where you can select additional details for the plugin #2, which brings up #3. In the above image.

      Here are some of the most used plugins currently available
      MultiBot by Exmortem Here
      Fate Hunter by Wheredidigo Here
      Quack! Log out timer by Exmortem Here
      OrderUp OrderBot profile generator by kagamihiiragi17 Here

      ***These are the plugins I currently use and Verified to be working. If there are Plugins you use and wish them to be added here please let me know
      All downloaded plugins need to be installed in the Plugins folder inside of your Rebornbuddy folder.
      In order to use plugins you will need to select the Plugins button at the upper left of your Rebornbuddy console. Then check the plugins you wish to have active.

      FateBot
      Runs fates for you based in the current zone you are in.
      [​IMG]

      To get to FateBotSettings select Fate Bot in the drop down, then select Bot Settings the above window will appear
      The “Fates in current zone” will show any fates currently available for completion, This can be any of the 3 fate types listed in the right hand box.
      If there is a fate you don’t like or can’t complete simply click on it in “Fates in current zone” box and choose Add. It will be moved over to the Blacklisted Fate box.
      I personally click on the Enabled button under Level Requirements. This allows me to set up Fatebot for each character I have based on their level.
      Be sure to enter your Min and Max Level of the fates you wish to complete. This has to be changed each time a different class is loaded.
      I also move the slider bar for Engage Boss Fate based on when I wish to join that Fate. If you have at zero you may be the only one trying to kill a boss fate.
      I like to get there early so I have my bar set pretty low. This also gives me time if I am on the other side of the zone to get there before the fate is over.
      Some people like to set this around the 50% mark which usually gives you enough time to get there and get enough hits in to get full credit for the fate. It all up to your play style.
      This Fate Only was recently added to allow you to select just one fate you may want to do.

      A good plugin for Fate Bot is Fate Hunter by Wheredidigo Here . This will move you around different zones based upon your current level.

      Plugin Request
      All plugin requests should be posted: Here

      Profile Request
      All profile requests should be posted: Here

      Combat Only Profile
      Can I have Rb do the combat for me and I just move it around ?
      Yes, you will need to choose Combat Assist in the drop down.


      [HR][/HR]
      ·

      Credit to the below people, because without them we wouldn't have Rebornbuddy where it is today.

      Credits to: (Dev)mastahg,(Plugin Devs) Exmortem, Wheredidigo, kagamihiiragi17 and all profile developers on Rebornbuddy. Also Grimmjow for helping with some questions.

      If there are any errors or something I missed please let me know so it can be added to the guide.
       
      Last edited: Aug 11, 2014
    2. Wheredidigo

      Wheredidigo Community Developer

      Joined:
      Dec 15, 2013
      Messages:
      417
      Likes Received:
      8
      Trophy Points:
      18
      Just an FYI, but you might want to remove FateHunter and Magitek from this as they are not currently available. Magitek is no longer supported, and FateHunter has been taken down for the foreseeable future.
       
    3. calebhooijoeee

      calebhooijoeee New Member

      Joined:
      Jan 19, 2015
      Messages:
      15
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Hi! Newbie here, just got RebornBuddy 3 days ago

      How do I select Magitek? I'm currently using OrderBot and the profile for mining lvl 1 - 50, how do I set when I'm being attack I can retaliate? And can I use the RePear plugin with this profile?

      Thanks :D
       
    4. kagamihiiragi17

      kagamihiiragi17 Community Developer

      Joined:
      Jun 24, 2014
      Messages:
      873
      Likes Received:
      24
      Trophy Points:
      0
      You cannot retaliate because you are a miner and have no offensive skills. You really shouldn't be getting attacked very often, if you are you could consider turning on stealth.
       
    5. calebhooijoeee

      calebhooijoeee New Member

      Joined:
      Jan 19, 2015
      Messages:
      15
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Thank you for the information :D, in your guide I do not know how to select Magitek, I followed the installation guide, but I can't seem to get those windows :O.

      And is it possible to use t he RePear plugin with the mining profile? :O
       
    6. kagamihiiragi17

      kagamihiiragi17 Community Developer

      Joined:
      Jun 24, 2014
      Messages:
      873
      Likes Received:
      24
      Trophy Points:
      0
      You cannot select a combat routine if you're not a combat class. You're a miner. There's no combat routine for a miner.

      Yes, you can use RePear.
       
    7. calebhooijoeee

      calebhooijoeee New Member

      Joined:
      Jan 19, 2015
      Messages:
      15
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0

      Thank you for the information :D!!
       
    8. calebhooijoeee

      calebhooijoeee New Member

      Joined:
      Jan 19, 2015
      Messages:
      15
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Hi, the same newbie here :D im using fatebot but when i clicked on combat settings it shows Kupo, I have magitek in the same folder as Kupo how do I switch it to magitek?
       
    9. kagamihiiragi17

      kagamihiiragi17 Community Developer

      Joined:
      Jun 24, 2014
      Messages:
      873
      Likes Received:
      24
      Trophy Points:
      0
      You need to select Magitek when you start RB. If it doesn't show up, you probably didn't download the updated items.cs file from the magitek thread. Go get that and then restart RB.
       
    10. monkey890

      monkey890 New Member

      Joined:
      Mar 16, 2015
      Messages:
      1
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      newbie here ...just want ask is there a setting can avoid aoe attack on fate?
       
    11. Snipi

      Snipi New Member

      Joined:
      Mar 15, 2014
      Messages:
      21
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
    12. lotrodude

      lotrodude Member

      Joined:
      Jul 2, 2012
      Messages:
      537
      Likes Received:
      6
      Trophy Points:
      18
      Could a dev please rewrite this guide? There are several things that do not seem to work anymore. I just purchased Reborn Buddy, and I am unable to use the bot with the instructions in this guide. I am a longtime user of Honorbuddy, so I have some experience in using Bossland bots, and this does not work when I follow the directions in this guide.
       
    13. Neverdyne

      Neverdyne Community Developer

      Joined:
      Sep 12, 2014
      Messages:
      616
      Likes Received:
      14
      Trophy Points:
      18
      If you're familiar with Honorbuddy, you probably already know the basics on how to set it up. The only thing missing are useful plugins / routines, which can be found here:

      https://www.thebuddyforum.com/rebornbuddy-forum/206357-noobie-tutorial.html
       
    14. Dart01902

      Dart01902 Member

      Joined:
      Nov 20, 2011
      Messages:
      289
      Likes Received:
      2
      Trophy Points:
      18
      Is there any hotkeys or plugins to pause the bot, im getting stuck while using order bot and its a pain to have to tab out stop bot tab in move toon then tab out again to start bot then back in to continue. I assume there is one somewhere and im just being thick, anychance someone could point me in the right direction please.
       
    15. Mr McGibblets

      Mr McGibblets Member

      Joined:
      May 20, 2014
      Messages:
      485
      Likes Received:
      12
      Trophy Points:
      18
      Not that I know of for order bot, just curious why you are playing in full screen mode? Why not switch to max windowed with no borders and leave reborn buddy up overtop of the game. That way you can watch the game and have reborn buddy as the main screen. Even if you are alt+tabbing in and out it takes half a second because its already windowed.
       
    16. Dart01902

      Dart01902 Member

      Joined:
      Nov 20, 2011
      Messages:
      289
      Likes Received:
      2
      Trophy Points:
      18
      Thats one way to do it i surpose, hotkey to pause/resume would just be a nice quality of life feature and ofcourse faster minimising the chance of getting a report.
       
    17. soschronotek

      soschronotek New Member

      Joined:
      Jul 10, 2015
      Messages:
      27
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      new user guide?

      this guide seems to be very outdated and no longer applies...im new to botting and have no clue what to do...ive tried going thru the forums for bits and scraps of info here and there to help get me started but the bot doesn't do anything

      please help
       
    18. ladygamer

      ladygamer Member

      Joined:
      Oct 15, 2010
      Messages:
      175
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      18
      what seems to be the issue?

      if you're willing to teamviewer/skype i'll help you out thru there :)
       
    19. soschronotek

      soschronotek New Member

      Joined:
      Jul 10, 2015
      Messages:
      27
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      I was able to piece together some stuff and get it started, its hard to ask for help on other issues since I don't know what im missing to ask for help on. that's why a new starter guide should be made to replace the old one lol
       
    20. Noblesite

      Noblesite New Member

      Joined:
      Aug 18, 2015
      Messages:
      1
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Can you please update the guide. It would really help new users. Also, is there away to allow the bot to fly between fates?
       
      Last edited: Aug 18, 2015

    Share This Page