• Visit Rebornbuddy
  • Virtual Machine Set up and use

    Discussion in 'Archives' started by Darox, Dec 10, 2014.

    1. gamemaste789

      gamemaste789 Member

      Joined:
      Mar 13, 2014
      Messages:
      90
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      8
      maybe can fix it like that.. but max voltage = overclocking = more heat = faster dead GPU which is bad :D

      mm specs of your main and vms?

      version of vmware too
       
    2. gamemaste789

      gamemaste789 Member

      Joined:
      Mar 13, 2014
      Messages:
      90
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      8
      also i have tried "setting" a voltage to my old card, doesnt work... nividia cards just will randomly spike no matter what so even then setting max voltage if the card loses even slightess voltage it will blackscreen ur vms.
       
    3. tijul

      tijul New Member

      Joined:
      Jul 29, 2014
      Messages:
      102
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      Pc Spec : on the motherboard is wrong I use Sabertooth X79
      [​IMG]
      [​IMG]

      got water cooling and lot of fan so I think I can handle some OC
      The vm spec:

      Memory 2500 MB
      1 Proc and 2 core ( Maybe I should use 1 core ?)
      15 GB HDD (using SSD)

      Is the problem only my NVIDIA card?

      Cause right now some vm crashed(Black Unrespond) sometime they are black and still working if I click window.
      when the first problem happen other vm are working just one or 2 crashed
       
      Last edited: Dec 19, 2014
    4. gamemaste789

      gamemaste789 Member

      Joined:
      Mar 13, 2014
      Messages:
      90
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      8
      everything looks great :D, just the nvidia card saddly... you have the newest drivers?
       
    5. tijul

      tijul New Member

      Joined:
      Jul 29, 2014
      Messages:
      102
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      yea newest driver, do you think I should switch to something else like virtual box? HyperV? Window server . Cause cannot fix that problem with ym NVIDIA tried everything

      If I change my graphic card which one should I buy? do you think the new NVIDIA card like 980 are better or just change company
       
    6. gamemaste789

      gamemaste789 Member

      Joined:
      Mar 13, 2014
      Messages:
      90
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      8
      ya... i dont use nvidia cards after my first problem with vms... i just use radeons :D

      also any program will have that problem...
       
    7. tijul

      tijul New Member

      Joined:
      Jul 29, 2014
      Messages:
      102
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      I made a really bad choice paid 600$ for that card damn, I think i'll buy a new one which card should be good with my pc spec?
       
    8. gamemaste789

      gamemaste789 Member

      Joined:
      Mar 13, 2014
      Messages:
      90
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      8
      dont get me wrong if u wasnt messing with VMs, that card would be pretty dam good... just nvidia cards arent good for VMs D: I would have to look through some cards... give me some time

      i myself use

      gigabyte msi 7870 triple fan

      i love it.

      but for bang for your buck.

      MSI R9 270X GAMING 2G Radeon R9 270X 2GB 256-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 HDCP Ready CrossFireX Support Video Card

      or overkill with

      SI R9 290X LIGHTNING 4GB 512-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 HDCP Ready CrossFireX Support Video Card

      just if i had the money i would buy the overkill LOL but money is hard so more bang for your buck with the 270
       
      Last edited: Dec 19, 2014
    9. Nixon233

      Nixon233 New Member

      Joined:
      Sep 30, 2013
      Messages:
      320
      Likes Received:
      2
      Trophy Points:
      0
      would I have to re-install or remake all of my vmware's ? like OS and setups ?
       
    10. tijul

      tijul New Member

      Joined:
      Jul 29, 2014
      Messages:
      102
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0

      how many vm can I run if I take the overkill one? and do you think my CPu can handle it?
       
    11. gamemaste789

      gamemaste789 Member

      Joined:
      Mar 13, 2014
      Messages:
      90
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      8
      ya you will have to reinstall all your vms



      your cpu is the 6core, 12HT

      if you set it up correctly and dont want to use your computer while botting. 12bots 1 vm for every HT (make sure you enable virtualization in bios)
       
    12. tijul

      tijul New Member

      Joined:
      Jul 29, 2014
      Messages:
      102
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      how to set the HT I want to use on vm? it's automatic? when I create I use 1 Proc and 2 core each or 1 Proc and 1 core each
       
    13. gamemaste789

      gamemaste789 Member

      Joined:
      Mar 13, 2014
      Messages:
      90
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      8
      First in BIOs you need to enable hyper threading and virtualization. II haven't saved enough money for Intel build I'm all AMD right now. But if it works how I have read. Once you enable those in your BIOs, on VMware on the virtualization is automatic. So it will use your virtual cores/HT. Then I would try just 1 core and have a fps limiter and have it set to like 10-20 find a sweet spot :D and try to use as minimal ram and 1 cpu . then just clone :D or use that connected clone to save room on SSD.

      For info reasons. Intel has real cores and virtual cores call hyper threading. And most of the time iit doubles the actually cores. Example your CPU 6 actually cores and when you enable hyper threading you will have 12 cores. 6 actually and 6 virtual. Which will boost perforamce and timing.

      Also unless you have a server board you will always have 1 processors the only thing that changes are cores.
       
      tijul likes this.
    14. tijul

      tijul New Member

      Joined:
      Jul 29, 2014
      Messages:
      102
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
    15. gamemaste789

      gamemaste789 Member

      Joined:
      Mar 13, 2014
      Messages:
      90
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      8
      sounds good lmk how it works :D

      and if u have that kind of money, help a poor person out :D
       
    16. tijul

      tijul New Member

      Joined:
      Jul 29, 2014
      Messages:
      102
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      well if i can make some extra income with poe i'll donate some to people that helped me ahaha
       
    17. WhereIsMyMind

      WhereIsMyMind Member

      Joined:
      Oct 12, 2013
      Messages:
      849
      Likes Received:
      5
      Trophy Points:
      18
      I'm currently rebuilding my base build with gamemaste789's suggestions :)
      Very much enjoying the 3GB Windows 7 OS installs.

      Next is to put in a fps limiter. Any suggestions? Otherwise I will try setting it at the Virtual display adapter.

      wimm
       
    18. gamemaste789

      gamemaste789 Member

      Joined:
      Mar 13, 2014
      Messages:
      90
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      8
      Sounds good :D. Looking forward to free gas for my truck :D Lol

      Mind:
      Yep 3gb GG but fps limiter I suggest "afterburner"
       
    19. tijul

      tijul New Member

      Joined:
      Jul 29, 2014
      Messages:
      102
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      Using RivaTuner for fps limit
       
    20. gamemaste789

      gamemaste789 Member

      Joined:
      Mar 13, 2014
      Messages:
      90
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      8
      rivatuner is okay, i just had problems with it... but you might not.

      also if you need VPNs

      I use

      broservers(.)com

      dedicated so no 1 else uses the same IP as u :D
       
      Last edited: Dec 21, 2014

    Share This Page