• Visit Rebornbuddy
  • [Zekken] Avoid telegraphed attacks.

    Discussion in 'Plugins' started by Neverdyne, Dec 6, 2014.

    1. cych2769

      cych2769 New Member

      Joined:
      Mar 21, 2010
      Messages:
      65
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      From what I understood from the original post is that when you compile the lists it will sort
      out any dupes and such. So it should be good.

      Thanks for the share.
       
    2. kei220

      kei220 Member

      Joined:
      May 22, 2015
      Messages:
      78
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      6
      when you compile it'll add new spells
       
    3. y2krazy

      y2krazy Community Developer

      Joined:
      Jun 21, 2011
      Messages:
      2,802
      Likes Received:
      64
      Trophy Points:
      48
      In the RB window, do you see that it's taking screenshots for "unknown" spells when a telegraphed attack is being cast?
       
    4. dnbjunkie1337

      dnbjunkie1337 New Member

      Joined:
      Sep 13, 2015
      Messages:
      11
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      i installed Zekken as described but it hasn't dodged a single AE.. am i doin something wrong?
       
    5. y2krazy

      y2krazy Community Developer

      Joined:
      Jun 21, 2011
      Messages:
      2,802
      Likes Received:
      64
      Trophy Points:
      48
      Has it taken screenshots of unsupported spells? What does it say in the RB window when you see a telegraphed attack being cast?
       
    6. Cannibal

      Cannibal New Member

      Joined:
      Aug 8, 2015
      Messages:
      21
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      0
      possible bug?

      EDIT: Can't even recreat it myself after downloading a fresh copy. Don't worry about it.


      Not sure if I found a bug. When you press compile and you don't have any other xml files inside the spellshapes dir, your database will end up empty.

      This is the file you get when doing the above.
      Code:
      <?xml version="1.0"?>
      <ArrayOfXSpellShape xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" />
      
       
      Last edited: Oct 1, 2015
    7. Calleil

      Calleil Member

      Joined:
      Mar 2, 2015
      Messages:
      144
      Likes Received:
      2
      Trophy Points:
      18
      My spellshapes file that I have been adding to for a LONG time has vanished from the directory. I could cry.
       
    8. Cloud30000

      Cloud30000 New Member

      Joined:
      May 9, 2015
      Messages:
      298
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      0
      It gets merged with the default one when you put it in the spellshape directory and recompile it; all the stuff you added should now be inside the XDatabase.xml file. Double check that they are there, then make a copy of it and put it in a different directory to prevent it from disappearing.
       
    9. Cannibal

      Cannibal New Member

      Joined:
      Aug 8, 2015
      Messages:
      21
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      0

      Okay seems like I can reproduce the error.

      Test case

      Code:
      <XSpellShape>
          <Id>119</Id>
          [B]<Flags>NotTelegraphed</Flags>[/B]
      </XSpellShape>
      When changing the flag "NotTelegraphed" to an invalid value ("NotTelegraphe" for instance) when the SpellShapes dir only contains the XDatabase.xml file, the database is lost.
      The same applies when an XSpellShape <Id> tag contains no value.

      Note
      ShapeCompiler.cs -> line 30 seems rather dangerous.
      Please implement a backup routine for the database merging process before removing / overwriting it :)
       
      Last edited: Oct 6, 2015
    10. Calleil

      Calleil Member

      Joined:
      Mar 2, 2015
      Messages:
      144
      Likes Received:
      2
      Trophy Points:
      18
      Yep, the whole xdatabase.xml file vanished. Odd that i've been using and adding and recompiling this forever and it's the first time it happened.
       
    11. ospeff

      ospeff New Member

      Joined:
      Oct 5, 2015
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      This plugin is really useful, cut my death/repair rate in half with fate grinding. Thanks!
       
    12. y2krazy

      y2krazy Community Developer

      Joined:
      Jun 21, 2011
      Messages:
      2,802
      Likes Received:
      64
      Trophy Points:
      48
      There is a database file I add spells to as I come across them in my SVN. If you'd like, paste it into your "Spell Shapes" folder (you will have more than 1 database file, but it will be merged in the next step). Once you have your old and new .xml files in that folder, open the plugin options in RebornBuddy and click the "Compile" button to merge them. I believe my database file is up to 283 spells.
       
    13. ospeff

      ospeff New Member

      Joined:
      Oct 5, 2015
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Thanks, here are two that I found that are not on your database.
       

      Attached Files:

    14. y2krazy

      y2krazy Community Developer

      Joined:
      Jun 21, 2011
      Messages:
      2,802
      Likes Received:
      64
      Trophy Points:
      48
      Added to my SVN. Thanks!
       
    15. ospeff

      ospeff New Member

      Joined:
      Oct 5, 2015
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Skill #628 (100-tonze swing) cannot be effectively avoided by this plugin.

      Screenshots of it are useless because the attack choreography is invisible, so it wouldn't help posting them. But the attack acts just like a very large/wide circle AOE attack, so just setting it up as such in the database would work EXCEPT this attack has cast time of about 4 seconds. So the bot will run back far from range, stand there for 1 second, and run back in... but since the cast time is about 4 seconds, your characters ends up walking back into the AOE. And it is a big deal because it's a 1-shot kill, it's impossible to survive. You get hit and you die, that's it.

      I think the easiest way to handle this attack is to set up a 4 second delay for this specific attack. So:

      Log shows 100-tonze swing being casted
      You run out of range
      You stay out of range for 4 seconds, maybe 5 to be safe.
      Then you walk back in as normal

      No idea how to implement that myself though, but just throwing this info out there.
       
    16. y2krazy

      y2krazy Community Developer

      Joined:
      Jun 21, 2011
      Messages:
      2,802
      Likes Received:
      64
      Trophy Points:
      48
      I will add it just in case, but as for the specific delay for this spell, it would likely need to be hard-coded into RB and that would require a Zekken update/replacement if simply adding it to the database isn't sufficient. Added to my SVN.
       
    17. Cloud30000

      Cloud30000 New Member

      Joined:
      May 9, 2015
      Messages:
      298
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      0
      I don't remember having any trouble avoiding 100-tonze swing (I added it as a circle AoE with the largest range), although I very rarely enable that fate since it is heavily dependent on many other participants, and I can't set a separate fate boss percentage for this and then a much lower one for all other boss fates which I can solo or duo.

      The way I think Zekken works is that it scans the mob's casting bar and ability name, so that it stays outside of the user-set database shape/range while it is detecting that spell/ability being cast. Once the ability is no longer being cast, either due to completion or interruption, it allows the combat routine to take back over and move back into range.

      As long as 100-tonze swing has a cast bar, and the spell is cast as soon as the bar completes (no delayed effect), it should be able to avoid it. Since my lag/latency is generally very low, I do not know how latency may effect the spells and how they interact with Zekken. If you are still having issues with 100-tonze swing, I'd like to see how it looks in your database and a snippet of the portion of your log when Zekken detects it and moves out of range then back in range.
       
    18. ospeff

      ospeff New Member

      Joined:
      Oct 5, 2015
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Percentage settings wouldn't make much of a difference. I've had him 1-shot me at 20% as well as 99%, literally right before he died lol.

      I think a better solution for 1-shotting boss fates that depend on having alot of people, is the bot should intelligently detect that you did a % of damage to the boss, and when you die/respawn, simply block that fate for the next 15-20 minutes. Because after you have done a certain amount of damage, you'll get most if not all of the XP. So...

      You go to boss fate
      You dps him for 5-10% of his HP
      He 1-shots you
      Bot recognizes you already contributed enough damage to get most of the xp
      bot blocks that specific fate for 15 minutes, then unblocks it
      You still get the majority of the XP once other people finish the fate for you

      It would have to be some kind of toggle that you can enable for specific fates, because obviously it's not necessary on boss fates you can solo.

      I don't think latency would be an issue for me, on speedtest.net I have 9ms and 40mb/s down. I am on wifi though, through ethernet I would have even faster ping/mbs, but 9ms and 40mb/s should be more than enough for an MMO.
       
      Last edited: Oct 11, 2015
    19. Cloud30000

      Cloud30000 New Member

      Joined:
      May 9, 2015
      Messages:
      298
      Likes Received:
      7
      Trophy Points:
      0
      Latency is specific to each server, and Speedtest cannot determine that. You need to ping the correct FFXIV server to get the ping snapshot at that moment in time, which is still not necessarily accurate for later on. I ping the servers to test my latency when I am debugging things like Ultima rotations, so thats's how I have a decent idea of my relative ping at various times of the day.
       
    20. ospeff

      ospeff New Member

      Joined:
      Oct 5, 2015
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Aren't they all in California? For US servers anyway.

      Edit: Apparently they're in Montreal, I got the IP info for my server on arrstatus.com

      C:\Users\Jeff>ping 199.91.189.36

      Pinging 199.91.189.36 with 32 bytes of data:
      Reply from 199.91.189.36: bytes=32 time=75ms TTL=244
      Reply from 199.91.189.36: bytes=32 time=75ms TTL=244
      Reply from 199.91.189.36: bytes=32 time=80ms TTL=244
      Reply from 199.91.189.36: bytes=32 time=92ms TTL=244

      Ping statistics for 199.91.189.36:
      Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
      Approximate round trip times in milli-seconds:
      Minimum = 75ms, Maximum = 92ms, Average = 80ms


      Not too bad still. And my bot's running around grinding in-game right now so those results are probably inflated.
       
      Last edited: Oct 11, 2015

    Share This Page