• Visit Rebornbuddy
  • Development Priorities

    Discussion in 'Rebornbuddy Forum' started by mastahg, Jul 13, 2014.

    1. Zamphire

      Zamphire Member

      Joined:
      May 16, 2013
      Messages:
      311
      Likes Received:
      10
      Trophy Points:
      18
      I was directed to talk to you about this, since apparently this is an issues with the Fate Bot and not Fate Hunter plugin.

      So, in areas like South Thanalan where they're big zones and have more then one Aethernet crystal in them, is there anyone for the bot to check if the fate is closer to the other crystal before running there? It was quite annoying having the bot run all the way through level 47+ mobs from Forgotten Springs up to Little Ahmingo just to run right back after the fate is over.

      Also with Costa Del Sol and Wineport, it won't teleport between the two sides of the zone and do both fates. That would be really helpful.
       
    2. Aressandoro

      Aressandoro Member

      Joined:
      Jan 8, 2011
      Messages:
      193
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      18
      Instead of Fronline I would like to see a Crafting Assistant Bot :(
       
    3. oronii

      oronii New Member

      Joined:
      Jul 21, 2014
      Messages:
      4
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Is frontlines being done now? I can't wait!!
       
    4. schopenhauer

      schopenhauer Member

      Joined:
      Jul 22, 2014
      Messages:
      218
      Likes Received:
      12
      Trophy Points:
      18
      Would it be possible to add a triple mooch or to protect against further triple+ mooching in the future add an option to mooch as long as the option is available? There is a triple mooch fish that I want to fish, but if double mooching doesn't already mooch if available and just counts out 2 moochs i'd be a sad fisherlady.
       
    5. 8bitmasochism

      8bitmasochism New Member

      Joined:
      May 15, 2014
      Messages:
      20
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      Is it possible with the current tools to create and implement a priority list for the FateBot in addition to the blacklist? Specifically have a general sort, then more conditions based upon things like proximity and/or completion percentage?
       
    6. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,977
      Likes Received:
      327
      Trophy Points:
      83
      Try editing FishBotSettings.json with notepad and then starting the bot. That should work, but is untested.


      I've got stuff in place for a weighting system but haven't had time to implement a nice way to adjust any of the values yet.
       
    7. schopenhauer

      schopenhauer Member

      Joined:
      Jul 22, 2014
      Messages:
      218
      Likes Received:
      12
      Trophy Points:
      18
      I take it by just changing the 2 to a 3, correct? If that is the case will I simply need to just start/stop the fishing bot for the changes to take effect, or do I have to restart the entire app? Also, thanks very much for the suggestion, and reply.

      Tried saving the file, then restarting entirely, and it just set the mooch # back to 2.
       
      Last edited: Jul 28, 2014
    8. azertyjone

      azertyjone Member

      Joined:
      Jan 28, 2013
      Messages:
      66
      Likes Received:
      5
      Trophy Points:
      8
      I agree with that! It would be a good way for farming Mytho and Martiaux! ;) ;) ;) ;)
      If you could put it in the priority list!
      I think I would not need to go find another bot!
       
    9. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,977
      Likes Received:
      327
      Trophy Points:
      83
      Edit the file while the bot exe is not running.
       
    10. schopenhauer

      schopenhauer Member

      Joined:
      Jul 22, 2014
      Messages:
      218
      Likes Received:
      12
      Trophy Points:
      18
      Thanks again for the time, I did that, and it stayed set. That being said when it starts there are three options, a blank one, a single, and the double. If I hit start while on the blank one that is default after editing the file, it says starting Fishbro or something like that, but nothing happens, not casting etc. If I move it to single it will cast np, and if I attempt to put it on double I cannot physically get the drop-down to go that low. I appreciate the suggestion for the temp fix though, really appreciate it actually I realize you're busy.
       
    11. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,977
      Likes Received:
      327
      Trophy Points:
      83
      1)Close the bot
      2)Edit the file
      3)run the bot
      4)dont open the settings window
      5)start the botbase
       
    12. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,977
      Likes Received:
      327
      Trophy Points:
      83
    13. papatoast

      papatoast Member

      Joined:
      Jan 15, 2010
      Messages:
      237
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      16
      The link is broken, it's been truncated.

      For anyone wondering where the beta atually is that can't click to the end of the RB release thread, click here
       
    14. klepp0906

      klepp0906 Banned

      Joined:
      Apr 25, 2013
      Messages:
      1,352
      Likes Received:
      8
      Trophy Points:
      38
      hunts under meh? really?! Do they suck? you bet. Are they boring? uh huh! (more reasons to have the bot for them) Are they argueably the most profitable (in terms of game advancement) action that can be done with currently available bot(s)? Im thinking so....

      So just curious why meh? /switches around pvp and hunts. Pvp in a Final fantasy game is "meh" if you ask me :p Aaaaanyhow - officially firing up rebornbuddy for the first time tonight, anticipate posts :p
       
    15. Klacid

      Klacid Member

      Joined:
      May 29, 2014
      Messages:
      173
      Likes Received:
      2
      Trophy Points:
      18
      While I don't want to be second guessing, from my point of view I think it's because of how hard it is to implement. Hunts require other people and dodging AoE mechanics to prevail, which are both really hard to bot. I can't even think of currently implemented systems to do it with. On the other hand, Frontlines is basically PvP with some capturing mechanics alongside some normal mob killing, it's a team thing but doesn't necessitate winning to grab rewards.
       
    16. Azoth

      Azoth Member

      Joined:
      Mar 6, 2014
      Messages:
      470
      Likes Received:
      8
      Trophy Points:
      18
      There was another thread on the features that would be required for a hunt bot, with the general conclusion 'how is this even going to work'.
       
    17. Endus

      Endus Community Developer

      Joined:
      Jul 9, 2012
      Messages:
      458
      Likes Received:
      6
      Trophy Points:
      18
      A Hunt bot would never work. Unless the bot could hear voice comms and read LS/FC chat. Most people can barely make it to a Hunt doing both of those, much less a bot.

      Even if you just had the bot roam some zones for hunt targets, you better not attack the target before other people get there or else you'll have tons of people mad at you (and probably reporting you). If you waited for the mob to be attacked, you'd probably get little to no credit since you wouldn't be in a party.

      tl;dr

      I don't see how a Hunt bot would work. I think dev time would be better spent on Pathing, Combat, and Interaction (talking to repair NPCs when gear is damaged, managing Fates better, improving Combat Assist capabilities, etc.).
       
    18. nullcat

      nullcat New Member

      Joined:
      Jul 31, 2014
      Messages:
      3
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      I agree with the point on the hunt bot, its not going to be reliable. What would be better is Crafting capabilities, Repair interaction, NPC interaction (like seaports), AoE Avoidance Pathing, As for combat assistance capabilities, it would be excellent to be able to read what enemy characters are casting and see into that "spelldata". If more data could be surfaced for improving bot intelligence, I could write a bot to automate boss fights. Also access to the combat log would be interesting.
       
    19. Grimmjow

      Grimmjow New Member

      Joined:
      Nov 11, 2013
      Messages:
      118
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      any possibility for kill count condition in order bot?
       
    20. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,977
      Likes Received:
      327
      Trophy Points:
      83
      98% never gonna happen
       

    Share This Page