• Visit Rebornbuddy
  • GrindBot autorun problem

    Discussion in 'Rebornbuddy Forum' started by Ash, Jan 10, 2014.

    1. Ash

      Ash New Member

      Joined:
      Aug 30, 2012
      Messages:
      104
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Just got Rebornbuddy today, pretty new to this. So, I created a profile to farm an item from a specific mob, which runs between two spawn clusters in a flat area. Normally this never has problems, but sometimes the bot will engage an enemy, then autorun away until out of combat. Sometimes this will get the bot stuck in a place it can't get out of since it's running way outside the designated path, and other times it'll run into a wall and get stuck, then keep autorunning while getting hit by monsters until it dies.
      I'm not sure if this is an intended feature to drop aggro that's gone horribly wrong, or something else. Has anyone else had this problem, and is there a way I can fix it?
       
    2. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,169
      Likes Received:
      207
      Trophy Points:
      63

      Please provide a log.
       
    3. hRaz

      hRaz New Member

      Joined:
      Dec 14, 2013
      Messages:
      5
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      View attachment 5604 2014-01-10 11.50.txt

      I was able to reproduce this bug, and I attached the log! The bot seems to target a mob then run through it and into whatever wall it finds first! Hope this helps.
       
    4. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,169
      Likes Received:
      207
      Trophy Points:
      63
    5. Ash

      Ash New Member

      Joined:
      Aug 30, 2012
      Messages:
      104
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Sorry, forgot to attach the log earlier.
      I think the new build fixed the autorun problem; at least I haven't seen it again. I'll post again w/ log if I see it again.
      A new problem has popped up, and I've attached the relevant log. View attachment 4972 2014-01-10 18.07.txt As far as I understand, while waiting to regen health back my character got aggro'd by an aggressive mob, and stood there getting hit.
      All the problems I've encountered so far seem to be related to aggressive monsters, whether naturally there or as part of a FATE event.
       
    6. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,169
      Likes Received:
      207
      Trophy Points:
      63
      You've watched this happen? If you can reproduce it, check and see if there are any mobs on the aggro list, then while being smacked see if manually casting a spell will get it going.
       
    7. Ash

      Ash New Member

      Joined:
      Aug 30, 2012
      Messages:
      104
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      I tabbed over to game, saw I was standing still getting attacked. One mob on the aggro list, a Wild Boar which is naturally aggressive. I brought up the Rebornbuddy window, and the last line was 'Waiting to recover our health/mana back'. I assumed that it started wait to regen health and then was aggro'd. I'll run the same profile again and reproduce it, and try manually casting a spell.

      Edit: Autorun bug happened again. This time there was no wall in the way, so my character kept running until out of combat, then turned around back to the routine path and engaged the next mob. View attachment 2468 2014-01-11 02.03.txt
      Another autorun instance. Character engaged enemy then immediately ran forward to the wall until aggro dropped, then turned around and went back to attack it. View attachment 1624 2014-01-11 03.22.txt

      Edit2: Another bug. It seems that if an engaged enemy (one on the aggro list) is not in range (as a melee class), the character does not run towards it, and instead stands still not doing anything. For me this happened when my chocobo got aggro from healing, while fighting multiple mobs. I'd imagine it would also occur when monsters are both aggressive and ranged. I've attached the relevant log. At the end, I manually moved my character into range, at which point it started attacking. View attachment 2468 2014-01-11 02.03.txt
       
    8. DroidFanBoyJP

      DroidFanBoyJP Member

      Joined:
      Aug 13, 2011
      Messages:
      515
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      16
      I'm having this same issue. It's not running out of range, but if something aggros me, while I'm regening hp/ mana, it doesn't attack it, it just sits there and dies. It seems that the bot won't fight back if it is aggro'd at the same time it is regening.
       
    9. mastahg

      mastahg Administrator Staff Member

      Joined:
      Feb 27, 2011
      Messages:
      4,169
      Likes Received:
      207
      Trophy Points:
      63
      Thanks looks like I got it fixed for next version.
       

    Share This Page